logo-gayhaarlem

Kranslegging 4 mei 2016

De Regenboogorganisaties COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken en Gay Haarlem nemen ook dit jaar deel aan de herdenking en kranslegging op woensdag 4 mei 2016 bij het monument aan de Dreef in Haarlem. De kranslegging wordt traditiegetrouw voorafgegaan door een herdenkingsdienst in de Grote of Sint Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem. Aanvang 18.50u. Aansluitend is er de stille tocht naar het monument aan de Dreef.

Monument
Het monument 'Man voor het Vuurpeloton', van beeldhouwer Mari Andriessen is een bronzen beeld van een staande mannenfiguur. In de bestrating is een natuurstenen strip van circa 10 meter lang aangebracht waarin de namen en leeftijden van de 15 omgekomen verzetsmensen zijn gebeiteld. Zij werden op 17 maart 1945 op deze plek gefusilleerd.


Geef vrijheid door
Dit jaar zal de krans worden gelegd door twee leerlingen van het Coornhert Lyceum Haarlem. Zij zijn actief betrokken bij de Gay-Straight-Alliance (GSA) van deze school. Lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en heteroseksuele leerlingen werken samen in de Gay Straight Alliance. Deze leerlingen geven onder begeleiding van docenten, voorlichting en voeren actie voor een veilig klimaat voor iedere leerling. Zij kweken daarmee meer begrip en bewustzijn bij de leerlingen om een homo-toleranter klimaat op school te bewerkstelligen.

Bronnen:
Coornhert Lyceum
Nationaal Comité 4 en 5 mei

Laat een reactie achter

* = verplicht