logo-gayhaarlem

Regenboogprovincie N-H

Noord-Holland roept zich als 5e provincie uit tot regenboogprovincie. De provincie wil als werkgever en publieke organisatie het goede voorbeeld geven op het terrein van LHBTIQ+ (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Interseks, Queer en anderen.)

Als werkgever wil de provincie Noord-Holland aandacht besteden aan de acceptatie van LHBTIQ+ op de werkvloer. Ook moet de samenstelling van het personeel een goede afspiegeling zijn van de bevolking. De provincie zal de sociale acceptatie van LHBTIQ+’ers niet beleidsmatig aanpakken. De provincie ziet hiervoor eerder een rol weggelegd voor gemeenten. Dit kunnen bijvoorbeeld gemeenten zijn die er als regenbooggemeente al mee aan de slag zijn. Gemeenten als Hoorn en Alkmaar hebben al aangegeven dat zij als voorbeeldgemeente voor de regio kunnen dienen.

Vijfde Regenboogprovincie
Al eerder riepen de provincies Drenthe, Flevoland, Gelderland en Groningen zich uit als regenboogprovincie. Daarnaast is het regenboogconvenant getekend door 48 gemeenten, waarvan 7 in de provincie Noord-Holland.

(bron: provincie Noord-Holland)

1 Reactie

  • Peter
    Peter donderdag 11 januari 2018 21:40 Reactielink Rapporteren

    Wat een flauwekul zeg. Lekker makkelijk om jezelf uit te roepen tot Regenboogprovincie en vervolgens te stellen dat je als provinciebestuur geen beleid zult voeren om discriminatie van LHBTIQ's en de rest, tegen te gaan. Volgens mij zijn dit grondwaarden die vastliggen in de Grondwet, artikel 1. Een mooi staaltje symboolpolitiek dus wat mij betreft.

Laat een reactie achter

* = verplicht