logo-gayhaarlem

foto1copyright2011gay-haarlem.nl

WELKOM

Welkom in Haarlem, hoofdstad van de provincie Noord Holland. Haarlem, ook wel bekend als 'Haarlem bloemenstad.' Het is één van de beste winkelsteden van Nederland, ligt aan de rivier het Spaarne en grenst aan het prachtige natuurgebied de Kennemerduinen. Haarlem bestaat al meer dan 750 jaar en telt ongeveer 150.000 inwoners. De stad heeft meer dan 15 museums waarvan het Frans Hals Museum wel de bekendste is.

Met deze gay-guide beschik je over de nodige informatie en wij van Gay-Haarlem.nl hopen dat deze er aan bijdraagt dat je een prettig verblijf in Haarlem en haar omgeving zult hebben.

Aankomst in Haarlem
Reis je met de trein, dan toont Haarlem zich in al haar glorie wanneer je aankomt op het prachtig monumentale en oudste treinstation van Nederland. De stad Haarlem heeft een idyllisch stadscentrum met grachten, mooie gevels en pittoreske kleine straatjes.
Haarlem biedt vele culturele mogelijkheden en bezienswaardigheden, zoals het wereldberoemde Frans Hals Museum en het historische Teylersmuseum, het oudste museum van Nederland. Of denk aan de Grote of St. Bavo Kerk aan de Grote Markt met het befaamde Müller-orgel uit 1768.

Op het spoorwegstation is uit de automaat een stadsplattegrond te verkrijgen. Op het centrale stationsplein vind je verder de meeste bussen en taxi's. Je kunt daar ook een fiets huren om op een echte Nederlandse manier de stad te verkennen.

In navolging van meerdere steden in Nederland, is op initiatief van Gay Haarlem.nl ook in Haarlem een 'Regenboogloper' (Regenboogzebrapad) gerealiseerd. Deze is op 8 juni 2016 feestelijk in gebruik genomen en is gesitueerd op de kruising van de Parklaan en de Kruisweg. Daarmee is de Regenboogloper opgenomen in de ‘Rode Loper’, de wandelverbinding van het centraal station naar de historische binnenstad van Haarlem. 

Het Tourist Information Center VVV zit in het stadhuis (rechts van het bordes) aan de Grote Markt 2 op ca. 15 minuten lopen van het centraal station. Bij dit Tourist Information Center kan je eveneens een stadsplattegrond verkrijgen.

 

foto boven:St.Bavo Haarlem©2011GAY-HAARLEM.NL