Roze Salon 10 jaar

Haarlem - Deze maand viert de Roze Salon Haarlem, moeder van vrijwel alle ontmoetingsgelegenheden voor LHBT+-ers in Haarlem en directe omgeving, haar tweede lustrum.
 
Jaren is de Roze Salon de enige ontmoetingsplek voor oudere LHBT+-ers in Haarlem geweest. Gelukkig veranderen de tijden en zijn er inmiddels meerdere mogelijkheden in de regio Haarlem om elkaar te ontmoeten. De Roze Salon Haarlem onderscheidt zich van andere gelegenheden door de exclusieve gerichtheid op Haarlemse senioren vanaf 55 jaar en ouder.
 
De Roze Salon opende voor het eerst haar deuren in 2013 op Valentijnsdag. 
Sinds die memorabele donderdag 14 februari is elke tweede donderdag van de maand in wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt iedereen welkom. Met een hapje en drankje, vergezeld van een informatieve of recreatieve activiteit is de Roze Salon al 10 jaar een succes gebleken.
 
Op donderdag 9 februari aanstaande zijn bezoekers en genodigden vanaf 16.30 uur van harte welkom op dit feestelijke tweede lustrumfeest in Wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt in Haarlem.

Optreden Dolly Bellefleur
Vanaf 17.30 uur is er een geweldig optreden van Dolly Bellefleur.
Dolly Bellefleur is bekend van radio en tv en is een theaterdier in hart en nieren. Haar optredens kenmerken zich door scherpzinnige en gevoelige lied- en cabaretteksten. Tevens is zij een verdienstelijk striptekenares en had in 2022 de succesvolle tentoonstelling ‘Made in Dolland’. 

Veel waardering
Dolly Bellefleur is het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Als boegbeeld van de LHBT+ beweging vraagt Dolly al 33 jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor mensenrechten in het algemeen, en de acceptatie van LHBT+ in het bijzonder. Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBT+ werd zij in 2012 verkozen tot Roze Lieverdje, mocht ze in 2014 uit handen van Eberhard van der Laan de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen en werd in 2020 door COC Nederland de Bob Angelo Penning aan Dolly uitgereikt.
Alleen het lintje van Zijne Majesteit ontbreekt nog, maar dat is slechts nog een kwestie van tijd (red).
 
Op 9 februari trakteert deze ‘beauty with brains’ het publiek in de Roze Salon op gouwe ouwe en fonkelnieuwe songs. Roze strijdliederen, ondeugende smartlappen en literaire luisterliedjes passeren in rap tempo de revue. Maar aangezien Dolly bekend staat om haar hilarische improvisaties, weet je eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren. 

foto: Piek