Posters naar Verwey Museum

Haarlem - Het Verwey Museum Haarlem aan het Groot Heiligland, heeft de eerste Haarlemse LHBTI+ postercampagne met de titel 'In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt' in zijn kunstcollectie opgenomen.

Op 28 februari jongstleden overhandigden kunstenaar TRIK en Gay Haarlem de posters en doeken aan Verwey Museum Haarlem.Deze eerste opvallende postercampagne met betrekking tot LHBTI-emancipatie werd in 2018 in opdracht van de gemeente Haarlem ontworpen door de Haarlemse kunstenaar/illustrator TRIK.
In oktober 2022 werd de tweede en vernieuwde campagne gepresenteerd welke eveneens door TRIK werd ontworpen.
Dit was voor Gay Haarlem aanleiding om de gemeente te vragen de eerste postercampagne op enigerlei wijze te behouden voor de toekomst.Verwey Museum Haarlem, die hedendaags verzamelen een belangrijke functie van een museum vindt, is zeer ingenomen met deze uitbreiding van hun collectie. 
Deze in haar soort unieke postercampagne is een “uiting van een maatschappelijke ontwikkeling (LHBTI+ -emancipatie), specifiek in de stad Haarlem het eerste publieke statement én ontwerp door een Haarlemse kunstenaar.
"In de verre toekomst geeft dit een beeld van onze stad als Regenboogstad vanaf 2012 en campagne 2019 -2022”, aldus de conservator van Verwey Museum Haarlem.


afbeelding: © Gay-Haarlem.nl