De BOEKENTIPS worden regelmatig ververst met nieuwe titels. Heb jij leuke tips voor deze boekenlijst laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

JongenssprookjesJongenssprookjes
Eric Kollen 
Eric Kollen Uitgeverij
Paperback | 254 pagina's | 2013 
ISBN 9789081978903
bestellen

De 'jongenssprookjes' van Eric Kollen zijn spannend, schandalig, virtuoos, hilarisch en soms zelfs diep ontroerend, maar vooral geil opwindend. Deze homo-erotische verhalen zijn fantasierijk en gevarieerd en hun seksuele energie is ronduit adembenemend; de jongenssprookjes in dit erotiek boek zijn uitzonderlijk vrijmoedig en volkomen compromisloos. Daarbij tintelt de tekst van plezier: niet alleen het zaad, maar ook de pret spettert van de pagina's.
'Ik heb gebruld van het lachen terwijl ik een keiharde pik had. Heel knap als je dat voor elkaar kunt krijgen! Absolute klasse, deze verhalen.'

roze bloedHet Roze Bloed
Ernst Meulenberg 
Free Musketeers Uitgeverij
Paperback | 180 pagina's 
ISBN 9789048420032
bestellen

In het voorjaar van 1940 vinden twee Amsterdamse jongens elkaar in de liefde. Na een hartstochtelijke start wordt deze liefde ruw verstoord; de wereld staat in brand. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Van Amsterdam, via de verschrikkingen van Auschwitz. Van verraad, angst, afschuw, verzet en onmacht. Over hoe steeds de liefde wilde overwinnen. Over hoe de ontwrichte wereld haar dit telkens verhinderde. En tot slot de kwellende vragen: zien we elkaar ooit nog? En dan? Een aangrijpende roman, die de waanzin van oorlog en de liefde tussen twee jongens op intrigerende wijze verbindt.


ons-leven-met-reveOns leven met Reve
Woelrat&Teigertje 
Balans Uitgeverij
Gebonden | 291 pagina's | 2012
ISBN 9789460033025
bestellen

In ONS LEVEN MET REVE doen Teigetje en Woelrat hun eigen verhaal in een biografisch boek + intieme foto's over leven met Gerard Reve. Lees de memoires van de jongens die hier voor het eerst alles vertellen. Het homoseksuele trio Gerard Reve, Teigetje en Woelrat en hun literaire liefdesavonturen prikkelden de schaamteloze en jaloerse nieuwsgierigheid van anderen.
De talrijke unieke foto's die in het boek zijn opgenomen, verdiepen het beeld dat wordt opgeroepen van het leven van Gerard, Teigetje en Woelrat, en van de personen met wie zij omgaan. Ook Hanny Michaelis en Wim Schuhmacher, de partners die hun voorgingen, en hun vrienden Joseph Cals en Ernst-Jan Engels, Gerards latere aspirant-partners, vinden in het boek een plek.


emma donoghue geroerdGeroerd
Emma Donoghue
Mouria Uitgeverij
Paperback | 240 pagina's | 2011
ISBN 9789045802473
bestellen

De onzekere eerstejaarsstudente Maria verhuist van het platteland naar Dublin om daar te gaan studeren. Ze vindt er een kamer bij de vriendinnen Ruth en Jaël, die haar hartelijk verwelkomen en haar wegwijs proberen te maken in de grote stad. Langzaam gaat het bij Maria dagen dat de relatie tussen Ruth en Jaël een andere is dan ze aanvankelijk dacht. En hoe meer ze begrijpt, hoe meer ze ontdekt over haar eigen seksualiteit.
Het boek Geroerd was het debuut van Emma Donoghue die met de roman KAMER - in het Engels ROOM geheten - haar grote, internationale succes beleeft.
ted van lieshout mijn meneerMijn Meneer
Ted van Lieshout
Uitgeverij Querido
Paperback | 253 pagina's | 2012
ISBN 9799021442020
bestellen

Ted van Lieshout (schrijver, dichter en tekenaar) schrijft op indrukwekkende manier over een onmogelijke liefde uit zijn jeugd.
Een elfjarige jongen loopt rond met een geheim. Hij durft het aan niemand toe te vertrouwen, behalve aan Maria. Zij staat met het kindje Jezus in haar armen in een kapelletje langs de weg naar school. Aan haar biecht Ted op dat hij een bijzondere vriendschap heeft gesloten met een meneer. Maar hij vertelt het haar niet zomaar; hij hoopt dat ze er iets voor terug wil doen.
Op overrompelende wijze vertelt Ted van Lieshout het verhaal over de relatie met 'mijn meneer', die zich in zijn eigen jeugd heeft afgespeeld. Met grote subtiliteit voert hij de spanning op tot het aangrijpende slot dat geen lezer onberoerd zal laten.
Gedurft en gewaagd. Zeer zeker geslaagd!


adrienne nijssen gewaagdGewaagd
Adriënne Nijssen
La Vita Publishing
Paperback | 272 pagina's | 2012
ISBN 9789079556281
bestellen
GEWAAGD is weer een heerlijk lesbisch verhaal van Adriënne Nijssen, die toont een realistisch en begenadigd schrijfster te zijn. In deze roman zien we vier vriendinnen en vier relaties. Eén pact. En de gevolgen... Ellen, Guus, Mel en Ketie zijn al jaren bevriend. Eens per maand spreken de vrouwen af bij het Utrechtse café Springtime om tapas te eten. Als Ellen bij een van die etentjes vertelt dat ze denkt dat haar vriendin vreemdgaat, verandert alles.
Met z'n vieren bedenken ze, onder invloed van grote hoeveelheden alcohol, een wild en ingrijpend plan om de trouw van al hun partners te onderzoeken, een plan dat hun vriendschap en hun relaties zwaar op de proef zal stellen. De volgende ochtend realiseren ze zich wat voor consequenties zo'n plan met zich mee kan brengen – maar is het dan nog terug te draaien?
paul de leeuw ik heb je lief en trek'kHebjelief, en trek!
Paul de Leeuw
Uitgeverij Carrera
Gebonden | 288 pagina's | 2012
ISBN 9789048813582
bestellen

Een kijkje in de keuken van de grappigste en meest liefdevolle amateurkok van Nederland. In 'kHebjelief, en trek! blikt Paul de Leeuw terug op zijn leven tot nu toe. Dat doet hij zoals we van hem gewend zijn: in een vrolijke chaos. Het is een kookboek en een autobiografie in één, want Paul herinnert zich niet alleen de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn leven, maar vooral ook wat hij daarbij heeft gegeten!
De lezer stapt in een achtbaan die hem van een vijver vol Bulgaarse kikkers naar de keuken van een restaurant in Polen voert, waar de appelmoes van moeder De Leeuw nog altijd op de kaart staat. Maar hij belandt ook op de intensive care van een Amerikaans ziekenhuis waar een nieuwe telg van de familie De Leeuw in de couveuse lag, en in de keuken van de auteur zelf, die ons laat zien hoe je nou precies een perfecte halve kip tevoorschijn tovert.
'kHebjelief, en trek! is schitterend vormgegeven en rijkelijk geïllustreerd. Tal van foto's uit zijn privéarchief gaan samen met 50 recepten van De Leeuws eigen lievelingsgerechten.
Een must voor Paul de Leeuw fans en volgens mij kan hij heerlijk koken!


onafwendbaarOnafwendbaar
Anja de Crom
Uitgeverij La Vita Publishing
Paperback | 224 pagina's | 2010
ISBN 9789079556106
bestellen

Eigenlijk heeft privé-detective Lilian de Bruin niet veel zin in haar nieuwe klus, het opsporen van belastend materiaal waarmee een veelbelovende politicus gechanteerd wordt. Maar omdat die politicus de nieuwe liefde is van haar beste vriend Luc zegt ze toch ja, en voor ze het weet is ze undercover aan het werk in de porno-industrie. Ondertussen worden Lilian en haar nogal gesloten Vlaamse buurvrouw het doelwit van vreemde pesterijen en wankelt Lilians liefdesleven op zijn grondvesten als een oude vlam plotseling weer haar leven binnendendert. De lesbische roman ONAFWENDBAAR combineert spanning met humor, waarbij de romantiek natuurlijk niet vergeten is.


herenigingHereniging
Fred Uhlman
Uitgeverij Meulenhoff
Paperback | 96 pagina's | 2011
ISBN 9789048804535
bestellen

Het boek Hereniging van Fred Uhlman was jaren niet leverbaar. Sinds kort is het weer verkrijgbaar en na herlezing nog steeds een van mijn meest favoriete boeken. Een subliem beschreven vriendschap die iedereen moet lezen.
Begin jaren dertig, Duitsland. Een joodse jongen uit de intellectuele middenklasse sluit op het gymnasium vriendschap met de niet-joodse, adellijke telg uit het geslacht Von Hohenfels. De jongens houden beiden van filosofie, literatuur en kunst, en eigenlijk geloven ze niet dat Duitsland met zijn rijke traditie van schrijvers en schilders, werkelijk geraakt kan worden door het nationaalsocialisme... Maar de tijd leert anders. Hereniging is een aangrijpende en nog altijd actuele novelle over vriendschap.
Over 20 jaar is dit boek nog steeds een juweeltje.


donorgezochtDonor gezocht
Rianne Witte
Uitgeverij La Vita Publishing
Paperback | 208 pagina's | 2011
ISBN 9789079556175
bestellen

De titel van het boek Donor Gezocht van Rianne Witte doet vermoeden dat het alleen maar over baby's gaat maar dat is niet zo. Het boek gaat ook over samenwonen, relaties, verhuizen, werk, familiebanden etc. Als de stoere butch Marit (31) de film The Baby Formula ziet realiseert ze zich dat lesbische stellen tegenwoordig kinderen kunnen krijgen. Misschien zelfs wel zonder tussenkomst van mannelijk zaad! Een diep weggestopte kinderwens komt boven en schreeuwt om directe vervulling. Haar vriendin Susan (28), een hippe bi die gek is op shoppen, uitgaan en luie zonvakanties, heeft echter niet zo'n haast, zeker niet als duidelijk wordt dat zíj zwanger zal moeten worden. Wat volgt is een opmerkelijke deal, een onconventioneel voorstel aan de gynaecoloog, nadere kennismaking met de vader van Susan, een verhuizing naar Texel, een proefkind, de aanschaf van een inseminatiesetje, chantage en vooral veel schema's om orde te scheppen in de chaos.


noemmebijjouwnaamNoem me bij jouw naam
André Aciman
Uitgeverij Dwarsligger®
dwarsligger® | 504 pagina's | 2011
ISBN 9789049800987
bestellen

Noem me bij jouw naam is het verhaal van een gepassioneerde vriendschap tussen Elio, een muzikale en erudiete jongen, en de Amerikaanse intellectueel Oliver, die als zomergast bij Elio's ouders aan de Italiaanse kust verblijft. Aanvankelijk veinzen ze onverschilligheid jegens elkaar, maar wat er werkelijk sluimert is een onweerstaanbare aantrekkingskracht.
Nu verkrijgbaar als dwarsligger®. Een klein formaat boekje (12 bij 8 centimeter, 145 gram) dat je zo in je broekzak steekt.
Een vriendschap om heerlijk bij weg te dromen.


tweemeisjesTwee meisjes
Perihan Magden
Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep
Paperback | 340 pagina's | 2010
ISBN 9789025368173
bestellen

Liefdesgeschiedenis met tragische afloop: in Istanbul proberen twee meisjes het hoofd te bieden aan de problemen die opgroeien in modern Turkije met zich meebrengt. Schrijfster Perihan Magden weet de hel van adolescentie levend te maken: jongeren twijfelen, zoeken de confrontatie met het gezag, experimenteren en vechten voor hun onafhankelijkheid. Opnieuw een controversiële roman van een schrijfster die het publieke debat niet schuwt. In Istanbul groeien twee totaal verschillende tienermeisjes op. De ongelukkige Behiye lijdt onder haar driftbuien en depressies. Ze schaamt zich voor haar overgewicht en voor het conservatieve gezin waarin ze gevangenzit. Handan is haar tegenpool: mooi, lief en vrolijk. Ze leeft in vrijheid bij haar knappe maar labiele moeder Leman. Meteen bij hun eerste ontmoeting zijn de meisjes gek op elkaar. Er groeit een vriendschap die zo sterk is dat Behiye haar ouderlijk huis verlaat en bij haar vriendin intrekt. Haar liefde krijgt een sinistere ondertoon als ze zich realiseert dat ze met Leman om Handans aandacht moet wedijveren. Handans groeiende interesse in jongens wakkert Behiyes jaloezie verder aan. Is het toeval dat Istanbul in die periode wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden op jonge mannen?


zigeunerkindZigeunerkind
Mikey Walsh
Uitgeverij Lannoo
Paperback | 262 pagina's | 2010
ISBN 9789020995862
bestellen
Mikey Walsh werd geboren als Roma. Een gesloten gemeeneenschap waarover weinig bekend is. Wie kiest om hen te verlaten, kan nooit meer terug. Op 15-jarige leeftijd kiest hij ervoor om te vluchten, getergd door het misbruik van zijn oom en het geweld van zijn vader, Hij wordt dagenlang achtervolgd. Hij overleeft door te bedelen en leert zichzelf lezen en schrijven. Een ontroerend eerlijk boek, hard en kritisch voor zijn eigen volk, maar waaruit ondanks alles ook een grote trots en resepct voor zijn afkomst spreekt.
Aangrijpend waargebeurd verhaal van een homoseksuele Roma-jongen.