De SOA-poli(tiek)

De SOA-politiek, ook wel in de volksmond de 'Stroop-Of-Azijn' politiek genoemd. U komt het steeds vaker her en der tegen in ons hedentendaags provinciestadje. Aan de ene kant een gemeentelijke stroop politiek en daarna een lading-tafelazijn-eroverheen politiek. Aan de ene kant een warm onthalende en aan de andere kant dan weer een kille afwijzende politiek. Kent u dat verschijnsel?

Ik had het hier laatst over met de steeds maar mooier wordende Arie B., die een keer mee wilde naar één van de vele nieuwjaarsrecepties hier in Haarlem. Ik moest Arie van te voren écht op z'n hart drukken daar vooral geen mannen te kussen of zo, handenschudden nog tot daaraantoe maar dan wel het liefst met een gestrekte arm. Openbaar kussende mannen is een beetje 'not-done' geworden op het stadhuis en je weet ook maar nooit wat je vandaag de dag allemaal voor vreselijke ziektes kan oplopen met dat overdreven nichterige 3x-gekus.

Arie kon niet geloven dat Haarlem weer zo in de kast zat en het bracht hem op het idee om 's wat tv-shotjes in Haarlem te gaan schieten in 2012 voor zijn populaire KRO tv-programma 'Uit de kast'.

Die avond is het met de champagne en zoute haring wat uit de hand gelopen en nadat ik op advies van Arie een massagesalon had bezocht, belandde ik de volgende dag weer in de soa-poli. Gelukkig valt een bezoek aan de soa-poli niet zo erg op vanwege de heldere bewegwijzeringbordjes waarop staat: 'poli huidziekten'. Ik kon dus met een gerust hart en anoniem in de wachtruimte verblijven, zonder te worden ontmaskerd als seksmaniak. Aan de ene kant een doodgewone doorsnee poli dus, maar aan de andere kant een schrikaanjagende 'niemand-mag-het-weten' poli. De rode vlekken die ik op mijn huid had, bleken (na wat testjes) door het vele handenschudden te zijn gekomen en ik kreeg het advies mee het handenschudden voortaan óók maar te laten voor wat het is. Of we moesten elkaar maar 's gaan begroeten zoals in de chinese massagesalons: eerst neusje wrijven en daarna het betere vinger- en elleboogwerk.

De SOA-politiek, het is kenmerkend voor deze tijd. Vette Hema-worsten vretende politici en beleidsmakers en het roze volk afschepen met een zielig leeg blikje cocktail-worstjes van de C2000. Onze Dolly, u weet wel de stedenmaagd van Haarlem en die volgend jaar de Roze Zaterdag aan elkaar gaat praten en zingen voor u, ontmoette ik ook nog op één van de recepties. Ze vond het hele vette worstenverhaal wel wat aan de pittige kant en heeft mij beloofd voor u en mij ook een mooie column te gaan schrijven op deze van heren- en damesliefde besmeurde site. Dolly moest alleen nog op een goed idee komen om over te mopperen tegen u: misschien iets in de trant van of over de zogenaamde 'AAP (Aanmaak-Azijn-Pissende) politicus' en anders gewoon iets gezelligs over de soa-poli bij u in de buurt.

En dan verwacht u nog een 'klaploper': Gelukkig is het algemeen heersende gebruik in ons land, nieuwjaarswensen ná Drie Koningen (6 januari) niet meer te doen en nieuwjaarsrecepties na deze datum niet meer te houden.

Uw Lues te B.