Nog 365 dagen...

"Wà hèttie geseet? en wà seetie nauww!" (Wat heeft hij gezegd), hoorde ik tv-kijkend op oudejaarsavond langskomen en moest aan uw goede roze voornemens denken en de stand van zaken in onze stad. Erwin O., want daar was ik die avond, verstond het ook niet.

Hij dacht dat die gast op tv 'als een kat in het nauw' of zoiets zei. Arie B. zou ook langskomen maar, bleek vastgezeten te hebben in een chinese massagesalon. De stroom was uitgevallen vanwege z'n vuurwerk en daardoor waren alle uitgangen geblokkeerd geweest.

'Wà hèttie geseet en wà seetie nauww', we gaan het steeds vaker horen in dit nieuwe jaar. "Heeft Erwin O. dat echt gezegd?", vroeg Arie B.de volgende dag steeds maar aan mij. "Ja, dà hèttie geseet! Een kat in het nauw", antwoordde ik Arie steeds maar terug, om van het gezeur af te zijn.

Goede voornemens hadden wij alle drie niet, wél realiseerden wij ons dat het aftellen was begonnen: nog 365 dagen te gaan en dan is Haarlem Roze Stad in 2012. Arie B. wist mij te vertellen dat ze in de stad A. bezig zijn het homomonument op de nieuwe Europese Erfgoedlijst te krijgen en vroeg hoe de regenboogvlag er hier in Haarlem bijstond. Arie bedoelde daarmee of er in onze stad al een massagesalon was voor en door jongens. Ik moest Arie en moet u toefluisteren dat de vlag er nog armetierig halfstok bij hangt. Los nog van het feit dat de gemeente Haarlem geen homo-nota en ontmoetingsplek voor homo's wil realiseren, werken lokale homo-organisaties niet samen in het tot stand komen van het Roze Jaar.

En dan de hele nieuwjaarsdag ABBA op de radio en auto-radio, dit keer met:

Voulez - vous (ah-ha)
Take it now or leave it (ah-ha)
Now it's all we get (ah-ha)
Nothing promised, no regrets
Wij zongen onze eigen versie luidkeels het nieuwe jaar in:
Lik me poes (ah-ha)
Van me linkerlip (ah-ha)
Naar me rechterlip (ah-ha)
Voelt als een warme natte does

En dan eindig ik samen met u weer met een 'klaploper':
"Gelukkig heeft m'n geliefde psychiater eindelijk in de Gay-krant geschreven."

Uw Lues te B.

Voulez-Vous bekijken op YouTube klik HIER>