Contrecoeur

ook wel, je kont tegen de krib gooien. Ik kwam erop na een zware maaltijd die ik had met m'n eetclub. 'Scheet-club' noemen we het eigenlijk zelf, vanwege een altijd en immer riekende nazit. Net weer het verkeerde gekozen en dan maar boeren ook. Kont tegen de krib gooien, je komt het steeds vaker tegen. Nu ga ik voor u in 2012 een leuk feestje organiseren en dan wil ik u ook horen en zien of zoals Erwin O. het laatst tegen me zei: 'In de wieg van vandaag ligt de homo van morgen, Lues'. Die uitspraak had Erwin natuurlijk gezien op een sticker uit 1989 op m'n schrijfboek, een ver verleden maar wel het jaar van de eerste Roze Zaterdag in ons stadje. Dus allen meedoen en 7 juli 2012 vrijhouden in uw balboekje. Of zoals een oud haarlems gezegde luidt: 'Een nicht is als een zuster voor alle andere nichten, een dijk als broeder'.

Na mijn vorig schrijven kreeg ik zoveel berichtjes van u hoe het nu verder ging in m'n vakantiedagboek, dat ik mij genoodzaakt voel u het vervolg te melden:

Lieve B,
"...de bongo's en de gitaren gaan mee in zijn ritmiek, ik zie hem dansen hij kijkt me aan. De riem halflos uit z'n broek en vraagt om een vuurtje. Alles is van vroeger maar je staat in het nu, de ventilator speelt met z'n haar en maakt alles brons. De cuba-libre is altijd lauw, je kijkt door het glas en ziet z'n lippen zo vol en eerlijk dit moet altijd zo blijven bestaan. We spreken af bij een teloorgegane bioscoop midden in de bedaarde stad, de zwoele nacht druipt langs je lijf, hola, guopo, hola honderden mannen ze spreken en kussen elkaar. Hij ziet je staan met z'n vrienden bij elkaar, een traan om het beeld ingegrift als voor eeuwig. Te quiero, te adore je hoort z'n zachte gefluister in je oor en laat je verleiden tot beiden lust. De hitte geeft de glans op het gehuurde matras, zijn lichaam schokt langzaam, Maria kijkt schaamteloos toe vanaf het nachtkastje. Op de verlaten Ramblas, vergane glorie wat rum uit de fles, hij lacht en heeft plezier. Wat een gast, wat een afcheid, wat een pijn. Hij speelt z'n laatste lied op een piano, met halfzachte tonen kijkt hij je huilend aan. Je bent z'n vriend voor eeuwig."

Ja en dan moet er nog een pakkend Roze Zaterdag-thema komen, zoiets als Doe normaal..Doe divers..Doe duurzaam divers.., maar op aanraden van ene Johanna, ja die kent u niet, vond ik Back to Basic- Back into Boomsma wat vriendelijker. Arie wil die dag op het podium wel een live "Uit de kast" presenteren, dus u heeft nog even tijd voor een coming-out. De edelachtbare Bernt S. te H. bedank ik ook maar meteen namens u voor de ondersteuning die de gemeente wil gaan geven. U hoopt natuurlijk ook, net als ik, dat er een structurele nachttrein komt met cruising mogelijkheden en condoom-automaten. Doe duurzaam, doe divers. Muggen in het roze, de smaakmakers van Haarlem. Geen schone schijn, maar voeding voor diversiteit.

Ik eindig samen met u weer met een klaploper: 'Een dichtgeklapte laptop behoeft geen stroom, een dichtgeklapte hartspier des te meer'

uw Lues te B.