Cri de Coeur

Een hartenkreet. Ik moest er onlangs aan denken in het vliegtuig naar C. Dat tripje naar de V.S. is niks geworden dankzij de tweede ass-wolk. Ongemerkt er even tussenuit. Arie zat business-class, of zoals hij het zelf noemt 'Starr-class' en vermaakte zich achter het dichtgeschoven gordijn met een ibiza-nicht van de luchtvaarmaatschappij M. dot com. Ik heb beiden daarna niet meer gezien. Arie moest naar C. voor zaken. Erwin O. was een maandje naar het Berlijnse ook voor zaken, voor mij reden naar C. af te reizen.

Op het strand had ik weer even tijd voor m'n dagboek, ik wil u een passage niet onthouden:

Lieve B,

met de wandelclub in zee...
Alle broekjes gingen uit na de tweede fles Havanna, het was overgooien van de flessen in het warme water.
Het spartelde tussen je benen, je zwembroek was ook al verdwenen.
Je zag hem genieten en jijzelf ook, je zag de agenten staan, ze floten voor niets en liepen heen en weer.
Je voelde wij als nooit tevoren, de handen om je heen.
De zon brandde je gemoed, het was heel eerlijk en puur. Wat een karakter en stijl en wat godvergeten geil.
De ventilator, het schemerlicht, de lucht van zeep en van vroeger. Je voelde je als nooit tevoren, de tijd had stilgestaan.
De nachtkrekels die je hoorde en de adem van zijn slaap. Het kapsel was zo gewoon, zo simpel als het zijn moest.En de volgende dag was z'n haar helemaal anders, net zoals jij het had en strak geschoren.
De onderbroek geef je en het schilderij dat je krijgt, de warmte die je voelde, hoe stevig was zijn lijf.
En dan een rit in de cabrio als in het juiste shot van de film op weg naar het onbekende waar je hem onder de douche ziet staan
Ik zie hem sturen met de radio aan, een hagelwit hemd en een sigaret tussen de lippen. De blik van ik kan de wereld aan.
Zo'n machogast maar de wimpers zo fijn, het ritme van de snaren, je hoorde overal de muziek. Ik ging van hem houden.

En dan terug in onze proviciestad en u kunnen toejuichen dat in 2012 de Roze Stad Haarlem is, ik had u al van alles beloofd maar dit is toch niet van de poes. Ik had ene Johanna, ja die kent u niet, beloofd dat ze weer gekleed in roze tule het haarlemse volk kon toezwaaien vanuit een roze cadillac.
Nou Johanna dat gaat helemaal lukken, misschien wil Arie B. er nog bij. Ik heb dan ook zo'n zin om een foto-wedstrijd te gaan houden over de dragqueen van 't jaar, waar natuurlijk een aardige prijs aan verbonden zit. Als u nog een maatschappelijke stage moet lopen, slaat u twee vliegen in een klap. Vanzelfsprekend worden representatie-kosten, zoals lipstick, vergoed. Erwin O. zal zich er straks ook wel weer mee gaan bemoeien.
De datum is 7 juli. Nu denkt u natuurlijk: de feestelijkheden vinden niet plaats op de laatste zaterdag in juni maar een week later, dat zal wel door voetballen komen? Ik kan u geruststellen, het komt door zoiets.
Cri de coeur, een hartenkreet voor een ieder: homo, hetero, lesbo, bi of transgender en voor de derde keer in Haarlem.
Dan denkt u weer, nu de klaploper nog van deze keer.
Die komt dan van Bolkenstein, kent u hem nog?
'Collumnisten zijn als een konijnenplaag, fokken maar aan en onuitroeibaar.'

Uw Lues te B.