Roze WANDELCLUB 20 jaar

Eindelijk was het zover! De roze wandelklup zette haar vijf vrijwillgers in het zonnetje tijdens de jaarlijkse wandeling in de duinen. Veel voorbereidingen gingen vooraf, waaronder een telefoonronde naar de vrijwilligers, om de wandeling succesvol te kunnen laten zijn. Onder het zingen van 'de paden op, de lanen in..' genoten de vrijwilligers van de door het bestuur aangeboden dag. Onder het genot van koffie en appeltaart met slagroom kreeg elke vrijwilliger na afloop het gewilde roze-WANDELKLUP-faantje.

Dit keer stond er ook het getal 20 op de onderscheiding vanwege het 20-jarige bestaan van de klup en het jaarlijkse beschikbare budget van 20 euro voor de roze wandeldag. Alle roze wandelvrijwilligers waren die dag speciaal gekleed in, ja...hoe moet ik dit nu zeggen..., zoiets als Kenau droeg. Annemarie G. had het in ieder geval niet misstaan. Na het koffiedrinken werd nog een vrijwillige donatie gevraagd voor de likdoornvereniging, die dit jaar haar 10e symposium organiseert met als thema tantraseks bij 'Skimpies', u weet wel van die reclame: "Hallo.. ! Ik ben Skimpie!" Vóor de terugtocht begon bezochten de vrijwilligers eerst nog de toiletten. Eén van de vrijwilligers moest genoegen nemen met het herentoilet, daar zij door de toiletjuffrouw de toegang tot de damestoiletten werd geweigerd.

Wij hebben meteen deze uitspanning van onze sociale kaart verwijderd. Tijdens de terugtocht werd de wandeling onderbroken door een korte pauze in Herberg Het Hijgend Hert, waar de voorlichtingsmodule 'Wandelen doe je samen' werd gepresenteerd. Dankzij onbekrompen subsidies van de sponsoren heeft dit project vorm kunnen krijgen totwat het tot nu toe is. De aanwezige vrijwilligers bedankten de bedenkers met een daverend applaus en een staande ovatie. Het aanwezige promotie- en representatie materiaal, aangekocht dankzij de giften van een gulle bergschoenenmagnaat, waaronder een 4000 paar geurvreters, moesten door de vrijwilligers worden meegenomen en rondgedeeld op het jaarlijkse schoenenfestival in het park van de stad A.

Het laatse stuk van de wandeltocht liep nat af. Wat een zonnetje had moeten zijn werd een wolkbreuk, het zwaarste stuk van de dag brak aan. Door een hevige regenval raakten de geurvreters verzadigd van het water en moest het mooie promotie- en representatie materiaal als verloren worden beschouwd. Dankzij het heldhaftig optreden van de vrijwillige brandweer en ambulance-diensten heeft de roze wandelklup haar thuisbasis weer weten te bereiken. Toch kan wederom terugzien worden op een geslaagde en verdiende dag. Voor de wandeldag van volgend jaar is door de roze wandelklup wederom een subsidie aangevraagd van 20 euro. Verwacht wordt dat dit traditiegetrouw wordt toegekend en overgemaakt op het bekende wandelklupbanknummer.

De vrijwilligers van de roze wandelklup onderhouden in het tussenliggende jaar contact via het elkaar toezenden van ansichtkaarten. Op de roze wandeldag na, is het zenden van een nieuwjaarskaart met wensen het tweede hoogtepunt van het jaar. Dát zijn pas de momenten waar het om draait bij de wandelklup.

Lues te B.