Lieve Phantastica

Dat krijg je dan weer, ik moet u gaan tutoyeren want de tijden veranderen. Vooruit dan maar niet! Het zal voor u dan maar even wennen zijn, maar dat is wederzijds. Ik ben zo opgevoed om u zo te benaderen. Ik moest er laatst aan denken bij een tikfout in een schrijfsel bij de moeilijke woorden 'dis-cociatieve' identiteitsstoornis in plaats van 'dis-sociatieve' identiteitsstoornis.

Van een zomerkamp met de padvinders in Lage Vuursche weet ik nog het dr. Jackell en z'n tweede persoonlijkheid mister Hyde verhaal bij het kampvuur. Toch wist ik dat de leiders en leidsters van het kamp daar geen last van hadden, de pseudologica was geen phantastica. Met andere woorden: de fantasiewereld paste in de werkelijkheid en visa versa.

Ik signaleer in toenemende mate een toename in het omgekeerde, ja sorry! De harde werkelijkheid was een bee-enner 'Kluun' genaamd op tv bezig de stemwijzer in te vullen. Bij de vraag of scholen homo-docenten mogen weigeren, vergeleek zurige Kluun homo's met bepaalde hard-rock
gasten die je toch ook niet op je school wilt hebben en daarom was het antwoord van glurige Kluun 'Ja'. De werkelijkheid is dan even bij'm weg, de phantastica allerminst. Of is het nou andersom? Kluun denkt in ieder geval niet aan de gevolgen van zijn werkelijkheid.

Met die Ari komt het wel goed, heeft alle interesse voor jonge jongens en weet via coming-out-tv z'n onschuld te bewijzen. Ga zo door Ari! En een hele mooie website waar je bij Boonsma uit de kast kan komen. Ari trekt jongens uit en in de kast. We willen allemaal met Ari in een kast of wat dan ook, een kist met Ari is zelfs wel lekker denk ik!

Zo anders met Erwin, Erwin Olaf, u weet wel onze foto-elf. Ja, ik ontmoet hem regelmatig in mijn nachtelijk buurstad dwalen. Erwin heeft het gehad met de jonge knaben en wil mij toemopperen op deze wilde haarlemse van dames- en herenliefde besmeurde site. Ik vertel u daar later meer over, veel meer en ook over de stedenmaagd van Haarlem: ze wilde het haarlemse homomonument gaan onthullen met een homokoor of zo.

He ja...daar hoor ik u niet over, u leest het allemaal wel op de van dames- en herenliefde besmeurde site, maar wat vindt u er allemaal van? Leuk toch? En erg ook, ja sorry ! En soms ook vervelend. U weet net zo goed als ik hoe vervelend het jaarlijks is als het weer tegen 1 april aan gaat lopen, je wilt er niet in gaan duiken in dat belastingformulier. Na het verzenden van al je cijfers en getallen een opluchting.

Ik krijg dan altijd zo'n vakantie-gevoel om naar de V.S. af te reizen. Het land van het grote geld. Hoe vervelend is het om na 1 april wéér in cijfers en getallen te moeten wroeten, ze proppen steeds m'n deurgleufje vol met papierwerk! Lieve phantastica, het wordt tijd voor zo'n hondje om de post uit m'n veurdeurgleufje te halen.

En dan nog de klaploper van deze keer, dat bent u inmiddels van mij gewend. Nou daar komt ie: ik raad alle haarlemse brei- en leesklups aan, gesubsidieerd of niet, om uitsluitend mijn collumns te gaan lezen of anders de roman 'Het lot van de familie Meijer' van Charles Lewinsky (ISBN 978 90 5672 360 6).

Zal ik dat hondje nou Erwin of Ari noemen ?, uw

Lues te B.