De Ass-wolk

Hoe komt wie vliegt ooit tot bedaren en wie niet vliegt ooit van zijn plaats?

Het is weer enige tijd geleden dat ik tot je mocht mopperen, maar ik moest hier laatst aan denken toen we de aswolk uit IJsland over ons heen kregen en ik gestrande vrienden van onze luchthaven moest halen. Bij aankomst aldaar lang wachten, zoeken en lummelen bij de krantenkiosk, waar de recente uitgave van de Gay-krant als broodjes over de toonbank gingen.

Bij de herentoiletten zag ik Ari Boonsma nog te lang handen wassen en haar föhnen. Ari, is onze grote voorvechter geworden in de homo-strijd en wist zelfs in de talkshow van 'Knevel-Van der Brink' de godsgek Johan Huiberts (de timmerman die de tweede ark van Noach aan het bouwen is) te parreren in zijn oud-testamentisch denken over de liefde tussen twee mannen. Johan denkt nog niet in vliegen, maar in varen: hoe komt wie vaart ooit tot bedaren en wie niet vaart ooit van zijn plaats ? Mochten de kinderen van Johan de heren- of damesliefde bedrijven, dan is er voor hen geen plaats op de ark, volgens Johan zelf. Onze oosterburen kunnen het ook mooi zeggen las ik in het opinieblad 'Der Spiegel' van dezelfde kiosk: Jeder konsequenz führt zum teufel. In gewoon nederlands: Wie aan zijn ingehouden standpunten vasthoudt, gaat aan zijn eigen hardnekkigheid ten onder.

Mooi van Ari was, dat hij in de talkshow de nuance aangaf tussen homofilie en homoseksualiteit. Ari is dus de Bob Angelo penning van het COC waardig en blijkt, net als ik, geen COC lid te zijn.

En oh ja, ik zou nog terugkomen op het onderwerp 'klaplopers' zo had ik je beloofd in mijn vorig mopperen. Nou daar komt' ie dan: de paus heeft ontslag genomen bij het Vaticaan, hij wil meer tijd aan z'n kinderen besteden. Als tweede klaploper mag ik vader Abraham noemen. Abraham heeft namelijk ook de boot gemist met de huidige tekst van ons songfestival lied. Sieneke's orginele woorden luidden:

'Shalalie, shalale (bis) ik bén zo heet
Shalalie, shalala (bis) d' reuzel loopt uít m'n reet
Shalalie, shalala (bis) het ís weer tijd
Shalalie, shalala (bis) schijt met de béne wijd'

Ik duim voor een goede afloop en een zachte landing, je

Lues te B.