De homofilantroop

Onder het motto 'Liever werk dan homohuwelijk' werd er in Frankrijk onlangs voor de zoveelste keer massaal geprotesteerd tegen invoering van het homohuwelijk. Zo'n 1,2 miljoen demonstranten verzamelden zich op een maandagochtend in Parijs, ze waren immers werkloos en wel in voor een verzetje. Tegen het einde van hun demonstratie tegen Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap kwam het tot opstootjes en maakten enkele rechts-extremisten er weer een traditionele puinzooi van.

'We willen werk, geen homohuwelijk', hadden de moralistische demonstranten ondermeer op hun borden staan. De Franse demonstranten zijn in hun leven allemaal een heterohuwelijk aangegaan en zijn net van die Breezermeisjes: dom, onbenullig en hun vriendinnen pijpen graag om enkel zo'n Breezertje te scoren. Liever dus een Breezerpijpje dan staan voor hun tijdens de Revolutie zwaar bevochten 'Liberté, Egalité, Fraternité.

Gelukkig is het Haarlemse gemeentebestuur de reddende homofilantroop. Voor het Haarlemse Bloemencorso 2013 zijn de bobo's van de Franse zusterstad Angers uitgenodigd. De delegatieleden krijgen als alles meezit, voorafgaande aan het corso, op vrijdag 19 april een heus roze programma aangeboden, een reprise van Haarlem Roze Stad 2012 met ondermeer uitstapjes en diners. Een uitgelezen gelegenheid dus voor het Haarlemse gemeentebestuur om hun Franse collega's te wijzen op hun sociaal-culturele dwaling m.b.t. hun verzet tegen gelijkheid. Een Haarlemse Roze praalwagen in de traditionele bloemenstoet die door wel 1 miljoen (internationale) bezoekers wordt bewonderd, kon helaas vanwege de gemeentelijke bezuinigingen niet gerealiseerd worden. Ook een leuk homofeest voor de Haarlemse LHBT's zit er niet in. De Breezermeisjes uit Angers krijgen van Haarlem hun pijpflesje, de Haarlemse homogemeenschap heeft het nakijken. Fijn dat Haarlem Koplopergemeente wil zijn!

En dan nog de klaploper: na de Franse overheersing van 1795 tot 1813 en de Breezermeisjes anno 2013, komen nu dan eindelijk de Haarlemse Bloemenjongens. Wat mij betreft heb ik liever 1 Haarlemse Bloemenjongen in het corso met vrolijke en eerlijke regenboogkleuren, dan 10 Franse Breezertjes achter gesloten deuren. Voor hetzelfde geld.

Uw Lues te B.