logo-gayhaarlem

Paarse Vrijdag 2013


Vrijdag 13 december is het Paarse Vrijdag! Zorg dat iedereen bij jou op school paars draagt tegen homofobie. Bestel het gratis Paarse Vrijdag Actiepakket, inclusief 300 paarse armbandjes om uit te delen. Iedereen zichzelf moet kunnen zijn of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. Draag dus paars op 13 december!

Dit jaar is alweer de vierde Paarse Vrijdag. In 2010 werd de eerste Paarse Vrijdag georganiseerd. 150 scholen deden mee met het initatief. Tienduizenden jongeren droegen paars en zelfs Premier Rutte droeg die dag een paarse das. Vorig jaar deden er 450 scholen mee en dit jaar staan er 500 actiepakketten klaar! 

Overal in Nederland organiseren GSA's (Gay-Straight Alliance) eigen acties rond Paarse Vrijdag op school. Vorig jaar werd op het Regius College in Schagen een speciale Paarse Vrijdag krant gemaakt met onder andere interviews met bekende Nederlanders. Het Pallas Athene College in Ede hing vol met paarse ballonnen en de kantine was volledig in het paars, tot aan de broodjes aan toe. Ook hadden daar de docenten een actie opgezet met als titel: wil je nog les van mij hebben als je weet dat ik (en dan naar keuze) homo/lesbisch/bi/hetero ben? 

In Haarlem heeft het Coornhert Lyceum een GSA en zijn de leerlingen druk bezig om samen een film in elkaar te zetten voor een open podium op 13 december.

Bestel hier het gratis Paarse Vrijdag actiepakket voor je school!

Hoe start ik een GSA? >>>