logo-gayhaarlem

Wilsons op 3e plaats


De meest populaire homohoreca van Nederland!

De Bodytalk in Utrecht is het meest populaire gaycafé van Nederland. Tijdens de Homohoreca Verkiezing 2013, georganiseerd door GaySite.nl, werden ruim 16.000 stemmen uitgebracht. In de categorie Gay (dans)Café kreeg Bodytalk maar liefst 30,4 procent van de stemmen. De uitgaansgelegenheid aan de Oudegracht in het centrum van de Domstad is al bijna 27 jaar hét ontmoetingspunt voor homo-Utrecht. De strijd om de prestigieuze titel bleef tot het eind bloedstollend spannend. Op de tweede plek eindigde het Amsterdamse gaycafé Prik dat met slechts zeven stemmen minder precies 30 procent van de stemmen vergaarde. De Wilsons in Haarlem, dat vorig jaar nog werd gehuldigd als populairste gaycafé, moet dit jaar genoegen nemen met de derde plaats.

Naast de categorie Gay (dans)Café werd de afgelopen maand ook het populairste evenement, de populairste sauna en de populairste discotheek voor homoseksuelen gekozen. De bezoekers van GaySite.nl vonden evenals vorig jaar de Anti Kinky Party's in Club Stalker in Haarlem het leukst. Op de tweede plek eindigde Sp@tters Party in Eindhoven en plaats drie is voor het Gay Pride evenement in Amsterdam.

In de categorie Gay Discotheek gaat Club Entrance in Apeldoorn er met het goud vandoor. Zilver is er voor Club Church in Amsterdam, afgelopen jaar nog winnaar in deze categorie. Het brons gaat naar Nyx in Amsterdam. De gay club aan de Reguliersdwarsstraat is ruim een jaar open en heeft zich in korte tijd genesteld in de top drie van meest populaire gaydiscotheken van ons land.

In de vierde en laatste categorie Gay Sauna staat dit jaar Sauna Joe in Kerkrade op de eerste plaats. De tweede positie is voor Sauna Steamworks in Arnhem dat iets meer stemmen kreeg dan Sauna Thermos in Amsterdam.

De jaarlijkse Homohoreca Verkiezing van GaySite.nl, de grootse nieuws- en informatiesite voor homoseksuelen van ons land, wordt door de Nederlandse homohoreca gezien als de meest prestigieuze prijs om te winnen. Er is door de homohoreca in heel Nederland dan ook fanatiek campagne gevoerd om de prijs in de wacht te slepen. Organisator GaySite.nl stelt vast dat de verkiezing van dit jaar laat zien dat de Amsterdamse homohoreca weer op de weg terug lijkt. "Tot vier jaar geleden was de Amsterdamse homohoreca nauwelijks vertegenwoordigd in de top drie van onze verkiezing. Maar blijkbaar weten de Nederlandse homo's het uitgaansleven in onze hoofdstad weer te waarderen. In de vier categorieën van de Homohoreca Verkiezing vinden we dit jaar bij elkaar maar liefst vijf Amsterdamse bedrijven in de top drie. Een record!," aldus André Stevens van GaySite.nl.

"Mede door de crisis heeft de horeca, en met name de homohoreca, het erg moeilijk. Daarnaast lijkt de behoefte van homo's om uit te gaan in speciale uitgaansgelegenheden af te nemen. Het afgelopen jaar hebben weer vele homohorecagelegenheden hun deuren moeten sluiten, een trend die zich alleen maar lijkt door te zetten," aldus Stevens. "GaySite.nl is deze verkiezing mede begonnen om de homohoreca in ons land extra in het zonnetje te zetten. Helaas lijkt langzaam maar zeker een groot aantal van deze veilige ontmoetingsplaatsen voor vooral jonge homoseksuelen weg te vallen. Laten we hopen dat 2014 het jaar wordt van de ommekeer," aldus Stevens.

In het tweede weekeind van februari worden alle winnaars van de Homohoreca Verkiezing 2013 in het zonnetje gezet en toert GaySite.nl door heel Nederland om de prijzen feestelijk uit te reiken. De felbegeerde prijs bestaat uit een speciaal ontworpen stalen plaquette, een advertentiebudget ter waarde van 1000 euro en natuurlijk een jaar lang de titel 'Meest populaire homohoreca van Nederland'!

(bron GaySite.nl)