logo-gayhaarlem

Roze Zaterdag 2014


Roze Zaterdag 2014 naar Eindhoven. Met veel tromgeroffel en swingende klanken is op 17 januari in het Stadhuis van Eindhoven het Roze Jaar 2014 van start gegaan.
Eindhoven had één van de beste en goed onderbouwde bidbooks in de geschiedenis van de stichting Roze Zaterdagen Nederland (RZN). Ook de inzet van de gemeente was zeer goed en het organisatieteam is uitermate professioneel.
Met trots kan het bestuur van RZN daarom aankondigen dat Eindhoven zich in 2014 een heel jaar Roze Stad mag noemen en de Roze Zaterdag binnen de gemeentegrenzen zal organiseren. Het thema van Roze Zaterdag Eindhoven is: "Diversiteit kleurt je leven!" een breed thema dat aangeeft dat wat er dit jaar in Eindhoven gebeurt voor iedereen is, waar je je buren en je moeder mee naar toe neemt. De Roze Zaterdag 2014 vindt plaats op zaterdag 5 juli met de Parade als majestueus creatief openingsspektakel. Na een openingswoord door de burgemeester een roze feest op 3 podia in de binnenstad, die verbonden zijn door een loopgebied met een informatiemarkt.
Actuele stand van zaken betreffende de Roze Zaterdag in Eindhoven:
www.rozezaterdageindhoven.nl 

Roze Zaterdag 2015 voor de derde keer in Maastricht. 
Roze Zaterdag/Roze stad zal in 2015 voor de derde keer plaatsvinden in Maastricht. Met een indrukwekkend bidbook en een zeer gedegen presentatie in Maastricht wisten de organisatoren het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland te overdonderen.
Belangrijke redenen om voor de derde keer de Roze Zaterdag/Roze Stad te gunnen aan Maastricht zijn:
een bidbook waarover het bestuur lovend was; een goede, financieel doordachte begroting voor de Roze Zaterdag; een Roze Zaterdag waar niet alleen Nederland, maar de complete Euregio Maas-Rijn aan zal deelnemen; een Roze Zaterdag waarbij niet alleen een feest aan de orde is maar waar ook kunst, sport en educatie een rol spelen; een gedegen en verantwoord organisatiemodel.
Het bestuur van RZN meent dat door bovenstaande punten Maastricht de perfecte kandidaat is om de Roze Zaterdag 2015 te organiseren. Na de Roze Zaterdag in 2014 in Eindhoven verhuist dit unieke evenement dus in 2015 naar Maastricht.

Roze zaterdag 2016 in Amsterdam.
In 2016 zal de roze zaterdag samenvallen met de Europride die dat jaar in Amsterdam zal worden gehouden. De organisatoren van de Europride hadden RZN gevraagd of ze dit jaar ook de Roze Zaterdag mochten organiseren en het bestuur van RZN heeft daar van harte mee ingestemd.


(bron: Roze Zaterdagen Nederland)