logo-gayhaarlem

Internationale Vrouwendag


Op zaterdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. In Haarlem haakt Stichting De Brugmakers dit jaar in op alle rumoer en aandacht rondom Kenau met een viering op zaterdag 8 maart, Internationale Vrouwendag.

Voor die dag zijn de Brugmakers inmiddels druk doende bruggen te slaan en samen te werken met Amnesty International groep Haarlem e.o. en andere organisaties die rondom Kenau en andere sterke vrouwen en meiden kunstzinnige, culturele en maatschappelijke projecten naar voren brengen. Het middagprogramma vindt plaats in de kapel en bibliotheek van het Rosenstock-Huessy Huis in de Hagestraat 10, Haarlem. De dag zal worden afgesloten met een heerlijk Kenaumaal en een bezoek die avond aan Kenau de opera in de Lichtfabriek.

Speciale aanbieding
In samenwerking met Stichting Zangstudio Haarlem heeft Stichting De Brugmakers op 8 maart voor vrouwen een speciale aanbieding.
Voor € 35,- kun je een combinatieticket kopen voor een Kenaumaaltijd (inclusief een Sterck Wijf of andere consumptie) én een entreebewijs voor Kenau de Opera op 8 maart in de Lichtfabriek.
Wees er op tijd bij, want deze combinatiekaarten voor het buffet en de opera samen op 8 maart zijn maar beperkt beschikbaar. De eerste veertig aanmeldingen kunnen bovendien rekenen op gratis retourvervoer over het Spaarne met de Waterkoets.
NB: De maaltijd en het bezoek aan de opera zijn niet apart te boeken.
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kenau de Opera
Het muziektheaterspektakel Kenau de Opera gaat al op 6 maart 2014 in première in de Lichtfabriek te Haarlem, met Mylou Frencken als Kenau Hasselaer, vocaal kwartet Quatre Bouches, een instrumentaal ensemble en het bijna 70-koppige projectkoor van Kenau de Opera.

Op zaterdag 15 februari wordt de tentoonstelling Kenau. Heldin of helleveeg? in het Frans Hals Museum geopend. Het is een kleine expositie met een korte film waarbij wordt ingegaan op de beeldvorming rond Kenau. Was ze nu een heldin of een helleveeg? Op 8 maart is het museum voor alle vrouwen gratis toegankelijk!