logo-gayhaarlem

Eva de Raadt - lijst nr 3


Even voorstellen...Eva de Raadt op lijst nr 3 van het CDA-Haarlem. Binnenkort, op 19 maart a.s. zijn er gemeenteraadsverkiezingen en ben ik kandidaat-gemeenteraadslid voor het CDA Haarlem. CDA zeg je? Ja, het CDA.

Wellicht zijn jullie lang niet allemaal CDA stemmers of hebben jullie zelfs helemaal niks met deze partij, maar dan wil ik jullie toch vragen om het CDA Haarlem los te zien van de landelijke partij. Wij zijn vooral een lokale partij die opkomt voor de belangen van Haarlemmers. En dat heeft het CDA Haarlem de afgelopen jaren dan ook erg goed gedaan. Onze lijsttrekker, Merijn Snoek, is drie jaar achter elkaar verkozen tot beste raadslid. Ook onze beide steunraadsleden zijn in de prijzen gevallen. 

Maar we doen meer dan alleen prijzen winnen. Het CDA Haarlem heeft zich voortdurend ingezet voor emancipatie van LHBT's. Vier jaar geleden hebben wij reeds in ons verkiezingsprogramma opgenomen dat "in een land waar het homohuwelijk rechtsgeldig is, het niet zo kan zijn dat een ambtenaar weigert dit te voltrekken." Ook hebben wij ons er voor ingezet dat Haarlem 'koplopergemeente' werd. Mede hierdoor heeft de gemeente Haarlem financieel kunnen bijdragen aan de organisatie van het Roze Jaar 2012. Als blijk van waardering hiervoor heeft het CDA Haarlem de Roze-Bril-Award van Gay-Haarlem.nl in ontvangst mogen nemen. En daar zijn we best trots op.

De aankomende jaren zullen we ook geen enkele vorm van discriminatie van LHBT's accepteren. Het CDA Haarlem pleit voor volledige LHBT-emancipatie op scholen conform de Gay-Straight Alliance. Daarnaast zullen we onder meer aandacht vragen voor woongroepen voor homoseksuele ouderen omdat dat een belangrijk middel is om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Tevens willen we LHBT-emancipatie als voorwaarde willen stellen voor subsidie aan sportverenigingen.

Op 19 maart sta ik als eerste vrouw op de lijst (nummer 3). De voorkeurstem is bij deze verkiezing erg belangrijk en ik wil jullie dan ook vragen -mochten jullie het eens zijn met wat ik hierboven heb beschreven- speciaal op mij te stemmen.
Ik sluit een interview bij wat ik gegeven heb aan het magazine HRLM. Daar kun je wat meer informatie vinden over mijn persoonlijke motivatie en drijfveren.

Ook zet ik onderaan deze pagina een link naar ons verkiezingsprogramma en de roze stemwijzer gay-vote. Bekijk het kritisch en vergelijk zo nodig met andere partijen. Hopelijk kom je na het lezen tot dezelfde conclusie als ik, namelijk dat het CDA Haarlem gewoon deugt.
Met vriendelijke groet,
Eva de Raadt
CDA kandidaat-raadslid nr. 3

- roze standpunten verkiezingsprogramma >>> 

- verkiezingsprogramma CDA-Haarlem >>>  

- interview HRLM >>>