logo-gayhaarlem

Kenau Hasselaerprijs 2014


Gay Okay, een activiteit van Stichting de Baan in Haarlem, is de trotse winnaar van de Kenau Hasselaerprijs 2014. De Baan, aan het Nauwe Geldelozepad in Haarlem, is een ontmoetingsplaats voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuid-Kennemerland.
Uit het juryrapport: 'Wie een verstandelijke beperking heeft en daarbij ook nog eens als man op mannen valt, of als vrouw op vrouwen heeft het niet gemakkelijk. Seksualiteit is een lastig onderwerp voor begeleiders en familieleden en wordt daarom vaak niet besproken. In het reguliere uitgaansleven vinden deze mensen meestal geen aansluiting. Ze kunnen communicatief niet meekomen en zijn kwetsbaar omdat je aan de buitenkant vaak niet de beperking kunt zien. Een keer per maand kunnen gelijkgestemden elkaar bij Gay Okay ontmoeten'.
De prijs bestaande uit de Kenau Hasselaertrofee, een beeldje van beeldend kunstenaar Graziella Curreli, een oorkonde en een geldbedrag van € 1.000,00 werd vrijdagavond 7 maart jl. in De Lichtfabriek uitgereikt door Sport en Welzijn-wethouder Jack van der Hoek (D66)

foto: Rob Brakel
bron: De Pletterij