logo-gayhaarlem

Lezing duomoederschap


Op zondag 23 maart organiseert COC Kennemerland een lezing over ´Juridisch Ouderschap duomoeder´ door notaris mr. Liesbeth Verhagen in café Gewoon. Met ingang van 1 april wordt de wetswijziging ´juridisch ouderschap van de vrouwelijke partner van de moeder anders dan adoptie´, van kracht. Wil jij weten wat deze wetswijziging exact inhoudt?

COC streed 12 jaar lang voor gelijke rechten voor lesbische ouders en hun kinderen. Nu moeten lesbische paren de band met hun kind nog bij de rechter regelen d.m.v. een langdurige, kostbare een emotioneel belastende adoptieprocedure. In het ergste geval kan dat er toe leiden dat een kind wees wordt als één van de moeders in die periode overlijdt. De wet 'Lesbisch Ouderschap' is één van de vijf punten uit het Roze Stembusakkoord, die COC door 9 landelijke politieke partijen liet tekenen.

COC Kennemerland is ook erg blij met deze wetswijziging. 'Wij zijn blij, dat het nu eindelijk ook voor de duomoeder mogelijk is om haar kind officieel te erkennen', aldus bestuurslid Diana van den Born. Op 1 april om 9.15uur gaat Linda Treffers, als eerste in de Gemeente Haarlem, zoon Dean officieel erkennen, waardoor zij net als haar vrouw juridisch ouder van Dean wordt . COC Kennemerland is natuurlijk ook aanwezig bij deze speciale gelegenheid.

Wat houdt de wetswijziging nu precies in? Wordt de duomoeder nu ook automatisch juridisch ouder? Geldt de wet ook voor mannen? Al deze antwoorden krijg je van mr. Liesbeth Verhagen. Uiteraard is er tijdens en na de lezing volop gelegenheid om de notaris vragen te stellen.

De lezing start om 16.00uur (inloop vanaf 15.30uur) in café Gewoon aan de Kleine Houtweg 83 in Haarlem. De entree is gratis voor leden van COC (op vertoon van COC-ledenpas) en €3,- p.p. voor niet leden. Deze lezing bijwonen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Lezing Erfrecht 24 november.

Aansluitend 'Gewoon COC', het maandelijkse ontmoetingscafé van COC Kennemerland. Wil jij graag nieuwe mensen leren kennen, of gewoon gezellig samen zijn met je 'roze' vrienden? Jong, oud, man, vrouw, in de kast, uit de kast, het maakt niet uit. Kom gewoon langs, iedereen is welkom.