logo-gayhaarlem

Gay Sportcafé in Haarlem


Op woensdag 11 juni organiseert COC Kennemerland samen met SportSupport Haarlem een Gay Sportcafé in Haarlem. De avond wordt gepresenteerd door Mart Smeets en gasten zijn onder andere wethouder Jack van der Hoek en Anya Wiersma (Voorzitter Stichting Gay Union Through Sports).

Het Gay Sportcafé 023 heeft als do...el: bruggen bouwen tussen sporters, bestuurders, beleidsmakers en andere professionals ongeacht hun seksuele voorkeur. Dit om een veilig en plezierig sportklimaat voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender sporters te vormen.
Waarom een Gay Sportcafé 023? In november 2012 hebben de ruim 200 Haarlemse sportverenigingen een uitnodiging ontvangen om de verklaring 'Gelijke behandeling in de Sport' te ondertekenen. Slechts 13 verenigingen hebben hier gehoor aan gegeven. Er moet dus iets gebeuren om een veilig sportklimaat te creëren. Tijdens het Gay Sportcafé gaan sportbestuurders, sporters, lokale politici en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek om te kijken, hoe we dit kunnen bewerkstelligen.

Gay Sportcafé is een bestaand concept, dat in Amsterdam sinds enkele jaren wordt georganiseerd door o.a. Gay Union Through Sports.

Meer informatie over het programma, exacte locatie en de gasten volgt binnenkort!

Je kunt je nu alvast aanmelden voor het Gay Sportcafé 023 door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.