logo-gayhaarlem

Presentatie Stormachtig Stil


Pakkende levensverhalen van roze ouderen.
De belangenorganisatie Roze 50+, een samenwerkingsverband van COC Nederland, ANBO en Empowerment Foundation, presenteert op donderdag 8 mei 2014 in het Reinaldahuis het project 'Stormachtig door het land'.
Nog te veel roze ouderen durven nog steeds niet zich zelf te zijn in hun eigen woonomgeving. Dat komt niet alleen door onbegrip van leeftijdgenoten, maar soms ook door onwetendheid van vrijwilligers en medewerkers in de zorg. Het project 'Stormachtig door het land', wil met behulp van het boek Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen, die kloof van taboes en onwetendheid overbruggen door de dialoog aan te gaan. Schrijfster Eveline van de Putte gaat met (vrijwillige) medewerkers en bewoners van woonzorginstellingen en belangstellenden in gesprek. Hierdoor wil de belangenorganisatie Roze 50+ het bekende 'onbekend maakt onbemind' veranderen in de leus: Liefde is een recht voor iedereen, zodat ook roze ouderen veilig en gelukkig, gezond ouder kunnen worden!

In het boek Stormachtig Stil vertellen oudere homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders van Nederlandse en niet-Nederlandse komaf openhartig over hun hun stormachtige (liefdes)leven en vaker nog over hun stilzwijgen en angst om nog altijd niet geaccepteerd te worden. De lezer wordt zo deelgenoot van de worsteling van de geportretteerden om zichzelf te kunnen zijn, van hun strijd voor gelijke rechten, maar ook van geluk en bijzondere relaties.

De presentatie vindt plaats op donderdag 8 mei om 16.30u in het Reinaldahuis, Leonard Springerlaan 1 in Haarlem. Belangstellenden kunnen zich aanmelden vóór 1 mei bij mevrouw Greet Doornenbal, 023-5434000.

Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen
Eveline van de Putte (tekst en fotografie), met een voorwoord van Arthur Japin
ISBN 9789491446085. Prijs: € 21.95. Uitgeverij Xanten. http://www.uitgeverijxanten.nl/