Film De Beslissing

In de week van de Gay Pride Amsterdam gaat de korte film De Beslissing in premiere. De film gaat over een Marokkaanse jongen die zijn vader vertelt dat hij verliefd is op een man. Steun de makers van deze film om de film af te kunnen maken. Karim is een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond. Karim is muziekleraar in Amsterdam. Op een zondag krijgt Karim een sms. Deze sms zet zijn leven totaal op z'n kop. Hij staat voor de beslissing van zijn leven. Hij maakt een afspraak met zijn vader om hem iets te vertellen.

WAAROM
Voor moslims blijft het moeilijk om openlijk te spreken over de eigen seksuele en religieuze identiteit binnen hun familie en vriendenkring. Ondanks dat er veel aan het veranderen is, blijft seksualiteit een taboe onderwerp. Regisseur Wahid Sanouji wilde graag een korte film over dit onderwerp maken. Hij ontmoet hij veel islamitische jongeren die worstelen met dit probleem. Hij hoopt dat deze film een kleine bijdrage kan leveren aan het veranderen van denken over seksualiteit binnen de Nederlandse Moslim gemeenschap. 

CREW
Belangrijk bij dit project is dat het idee van binnen uit komt. Wahid voelt als Nederlandse Marokkaan de verantwoordelijkheid om met dit thema aan de slag te gaan en zijn werk wordt gedragen door verschillende representanten uit de Marokkaanse gemeenschap, waaronder de acteurs. Wahid wordt hierin ondersteund door producent Chris Belloni, die eerder de documentaire I am gay and Muslim maakte. Deze film, waarin vijf jonge homoseksuele mannen in Marokko vertellen over de zoektocht naar hun religieuze en seksuele identiteit, wordt wereldwijd vertoond op filmfestivals. Arjen Barel, de andere producent, houdt zich al jaren bezig met het opzetten van culturele activiteiten in Nederland (vaak onder meer met de Marokkaanse gemeenschap) en in Marokko.

FASE VAN DE FILM
We hebben de film inmiddels gedraaid en zijn nu in de fase van post-productie aangekomen. De film moet nog worden gemonteerd, het geluid moet worden nagelopen en we zijn van plan een mooie website te maken. Hiervoor hebben we uw steun hard nodig en dit kan als sponsor via Cinecrowd >>> 

NA DE FILM
De film is onderdeel van een groter voorlichtingsproject waarin we jonge mensen willen informeren over seksuele diversiteit en religie. De film wordt onderdeel van een mooi educatief lespakket waar scholen gebruik van kunnen maken.

Regisseur:Wahid Sanouji
Producent:Chris Belloni / Arjen Barel
Categorie: Korte film
Taal:Nederlands
Einddatum:12-07-2014
Sponsors:48 sponsors
"Ik moest deze film maken omdat het onderwerp me aan mijn hart gaat. Dit taboe moet worden besproken. Ik hoop dat veel mensen ons daarin willen ondersteunen." (Wahid Sanouji)