'De tijd daarna'

Unieke documentaire over 30 jaar hiv en aids.
'De tijd daarna' is een prachtige documentaire van Willem Aerts en Erwin Kokkelkoren en een samenwerking tussen Les Enfants Terribles & IDTV Docs, en mede mogelijk gemaakt door het Aids Fonds. De documentaire wordt op zaterdag 26 juli door de NTR om 16.05u op Nederland 2 uitgezonden.

'De tijd daarna' is een uniek document over dertig jaar hiv en aids in Nederland. We ontmoeten drie mannen en twee vrouwen die hun eigen verhaal vertellen. De vijf verhalen samen geven een heel helder beeld hoe de invloed van hiv verschilt van persoon tot persoon. Een leven met hiv laat zich namelijk nooit generaliseren. Omdat mensen altijd verschillen van elkaar en omdat iedereen zijn eigen verleden heeft. Als je al in de jaren 80 geïnfecteerd bent, zoals Erwin en Marjolein, dan zijn de lichamelijke gevolgen anders dan als je pas kort met hiv te maken hebt, zoals Celicia en Pablo. Daarom staan deze moedige mensen centraal en niet het virus.

De film heeft oog voor het verlies en de pijn van toen, maar ook voor de enorme vooruitgang die is geboekt, en de reële dromen voor morgen. De film laat zien hoe het was, hoe het is, en wat onze dromen zijn voor de toekomst.