Welkom op damespad

Hoezo een damespad? Vrouwen in lesbisch Nederland die het leuk vinden om kennis te maken met Noord-Holland, Drenthe, Zeeland, Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Gelderland, Groningen en Friesland worden uitgenodigd de wandelschoenen aan te trekken en een bijzondere wandeling te maken: het Damespad. We noemen de wandeling het Damespad. Zoals je ook als vrouw 's Heerenwegen mag bewandelen mogen er ook mannen op damespaden lopen. De weg is voor iedereen. Toch is er een verschil. De herkenbaarheid zit in het speldje. Het is een manier om informeel contact te leggen. Wie het zien wil ziet het. 
En zo werd op 19 juli 2001 het eerste Damespad geopend!

Het initiatief is geweldig aangeslagen en het jaar daarop werd op 9 juni 2002 ook in Drenthe een Damespad geopend. Op 19 september 2004 het derde pad: dit keer in Zeeland. 20 april 2008 werd in Brabant het vierde Damespad geopend. Daarna volgde Limburg (2009), Zuid-Holland in Den Haag (2010) en Gelderland (2011). In 2012 was Groningen aan de beurt en de jongste is Friesland (2013). 2014 wordt het jaar van Overijssel. Wordt 2015 het jaar van Utrecht of van de Flevopolder? De wandeling is op eigen tijd en gelegenheid te lopen. Ieder jaar rondom de openingsdag van het damespad wordt de wandeling gezamenlijk gelopen in de provincie.

Op 19 oktober liep het damespad rondom Haarlemmerliede (NH):
Rondwandeling langs Spaarnwoude en Haarlemmerliede. Na de bospaadjes langs de brede singels van het prachtige Houtrakpark en een stukje Spaarndammerdijk, over een kilometerslange grasdijk, een enkel asfaltwegje, een landweg en slingerpaadjes. Langs de Mooie Nel en de Binnen-Liede (zijtakken van het Spaarne) via het dorp Spaarnwoude naar het pittoreske lintdorp Haarlemmerliede. Over een Kerkepad dwars door de polders en door een prachtig natuurgebiedje onderaan het Rottepolderplein. Langs een wetering, door natuurgebied Batterij en Spaarnwouderveen. Start: NS Halfweg-Zwanenburg Lengte: 17 km.

Op zondag 2 november a.s. krijgt Overijssel een Damespad. Overijssel wordt daarmee de 10de provincie met een Damespad. Enkel in de provincies Flevoland en Utrecht is er nog geen Damespad. De officiële opening van Damespad Overijssel is op zondag 2 november a.s. vanaf 10.30 uur in Huis Nieuw Rande, Schapenzandweg 3 in Diepenveen. Deelname kost € 6,–.

Zie verder >>>