COC Songfestival 2014

Het Haarlemse zangduo Evelien & Yannou vertegenwoordigt dit jaar COC Kennemerland naar het COC Songfestival. Het festival wordt op 6 december gehouden in theater Aan de Parade in Den Bosch. De twee zangers, Evelien Hofhuis en Yannou Tamis, zingen het door componisten Hans Vos en Eric J. Coolen geschreven lied 'Welkom aan de start'.

Het is de twintigste editie van het festival dat in 1995 is begonnen vanwege het teleurstellende resultaat van Willeke Alberti dat jaar daarvoor. Omdat er toen een jaar overgeslagen moest worden, werd het COC Songfestival in het leven geroepen. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd. Veel regionale COC's en andere belangenbehartigers voor de LHBT-groep zijn vertegenwoordigd. Dit jaar wordt het feest gepresenteerd door Marlayne, die in 1999 op de achtste plaats eindigde op het Eurovisie Songfestival in Jerusalem.

Het Haarlemse duo is vereerd dat zij door COC Kennemerland zijn gevraagd. "We spelen het lied, een uptempo ballad, samen met de twee componisten. Zij zijn muzikanten uit het Haarlemse Ampzing Genootschap. Een gelegenheidsformatie dus," aldus Evelien Hofhuis.

Yannou Tamis (1993) is al vanaf jongs af aan met muziek bezig. Hij zingt, speelt piano en saxofoon en speelt in toneelstukken en musicals. Na het conservatorium richt hij zich nu op het licht klassieke repertoire, zoals dat van Cole Porter. Evelien (1993) is momenteel bezig met een opleiding tot dramadocent aan de Hogeschool Kunsten Utrecht. Naast haar opleiding zingt ze en staat ze geregeld zelf op de planken.

zie verder cocsongfestival.nl