Orpheus 45 jaar

In 2015 bestaat Orpheus 45 jaar. Orpheus biedt al die jaren hulp en ondersteuning bij gevoelens van homo/biseksualiteit in een heterorelatie. Het is nog steeds nodig: een luisterend oor voor mensen die vastlopen, privé of in hun werk, omdat er 'iets' niet in orde is in hun leven. Al ruim 45 jaar werkt Orpheus vanuit maatschappelijke betrokkenheid en gedrevenheid! Feit is dat homo-/biseksuele gevoelens in een hetero-samenzijn nog steeds veel voorkomen in onze hetero-gedomineerde samenleving. Meer dan menigeen denkt. De emancipatie van de homo-/biseksuele mens begint bij kennis en acceptatie van 'andersvoelen' bij de homo- en biseksuele mens én de hetero-medemens. Alleen als er een veilige omgeving bestaat, waarin over-en-weer respect voor andersvoelen bestaat, krijgen mensen die worstelen met hun eigen (homo-/biseksuele) gevoelens, de ruimte om voor hun werkelijke gevoelens en geaardheid uit te komen. Daarbij is vanzelfsprekend ook ruimte en erkenning nodig voor de gevoelens van de heteropartner in dit proces.

Orpheus-ontmoetingsdag
Het bestuur van Orpheus wil dit lustrum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 11 april 2015 organiseert Orpheus een landelijke Orpheus-ontmoetingsdag. Een middag met lezingen, presentaties en vooral ruimte voor ontmoeting en gesprek. 

Magazine '45 jaar voor elkaar'
Ter gelegenheid van het lustrum wordt er een 'glossy' uitgeven. Een magazine met ervaringsverhalen van mensen die in een Orpheus-situatie zitten of in het verleden in hebben gezeten. Het magazine bevat verhalen, interviews, reportages, foto's en advertenties.

Steun
Orpheus draait financieel onafhankelijk, zonder subsidies. Willen wij dit magazine mogelijk maken dat moeten wij dit kostenneutraal doen. Daartoe doen wij een beroep op organisaties, instellingen, bedrijven om een advertentie in deze 'glossy' te plaatsen. 

Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.