Roze lesmateriaal MBO/HBO

Roze lesmateriaal voor beroepsopleidingen gezocht! Geef jij wel eens (gast)les aan studenten op agogische-, pedagogische- en zorgopleidingen over lesbisch, homo, bi of transgender (LHBT) zijn? Of heb jij een theaterstuk, film, casuïstiek of opdracht over LHBT ontwikkeld voor deze studenten? Meld dan je materiaal aan voor een onlinedatabase van Movisie en maak jouw lesmateriaal zo nog bekender! Met deze database krijgen docenten aan agogische-, pedagogische- en zorgopleidingen in het mbo, hbo en wo een overzicht van het lesmateriaal op het gebied van LHBT en hoe ze dat kunnen inzetten.

Lesmateriaal in één database
Aandacht voor LHBT in het beroepsonderwijs is een tweetrapsraket: allereerst wil je ervoor zorgen dat jouw studenten een meer positieve houding krijgen ten aanzien van lesbische vrouwen, homo mannen en bi's en deze mensen respectvol benaderen. Wanneer de studenten een positieve houding hebben ten aanzien van LHBT, kun je als docent vervolgens de studenten specifieke LHBT-beroeps-competenties aanleren. Hoe neem je de handelingsverlegenheid om seksuele en gender diversiteit bespreekbaar te maken weg en hoe rust je hen toe om knelpunten rond seksuele en gender diversiteit te signaleren én erop in te spelen. Movisie brengt lesmateriaal gericht op een positieve houding en lesmateriaal gericht op beroepscompetenties samen in één database waarin ook lesmateriaal over andere taboe-thema's te vinden is.

Praktische zaken
Wat verstaan we onder lesmateriaal? Casussen, concrete opdrachten, beeldmateriaal, lespakketten, workshops, themadagen. Het kan ook een beschrijving zijn van materiaal dat te koop is plus een link naar waar het gekocht kan worden. Heeft of kent u interessant lesmateriaal? Stuur dan de volgende info op: titel, ondertitel (bron, jaartal), beschrijving, doel, duur, doelgroep, niveau en opleiding, toepassing, vindplaats en eventuele aanvullende info zoals een brochure of handreiking. Mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.