Roze Kunstlijn op 30 okt

Haarlem – Na een jaar van afwezigheid komt de Roze Kunstlijn Haarlem van 30 oktober tot en met 1 november terug met een uitgebreid programma in de Haarlemse binnenstad.

Tijdens het roze jaar ‘Haarlem Roze Stad 2012’ vond de 1e editie van de Roze Kunstlijn plaats. Wegens het grote succes vond de 2e editie in 2013 plaats in Haarlem én Zandvoort. De Roze Kunstlijn Haarlem sluit aan op de Kunstlijn Haarlem. Het is een creatief evenement voor kunstenaars en artiesten en richt zich op (de verbeelding van) homoseksuele, lesbische en transgender kunst in de breedste zin van het woord.

De Roze Kunstlijn Haarlem ontstond uit een initiatief van Haarlem Roze Stad 2012 als onderdeel van de Kunstlijn Haarlem. Een idee om eenmalig het publiek te trakteren op een combinatie van theater, dans, muziek, schilderijen, foto’s, keramiek en nog veel meer van professionele kunstenaars en artiesten. Met ruim 3.500 bezoekers in het Figee gebouw aan het Spaarne was in 2012 de Roze Kunstlijn een groot succes. Hierdoor en ook vanwege de vele positieve reacties werd er besloten om ook in 2013 een Roze Kunstlijn te organiseren. En nu in 2015 daarom de 3e editie!De Roze Kunstlijn 2015 is een initiatief van de Regenboog-organisaties COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en Gay-Haarlem.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem.
De gemeente Haarlem en de Regenboog-organisaties zoeken aansluiting bij een aantal bestaande grote evenementen in Haarlem om zodoende ook andere instellingen in het maatschappelijk veld te betrekken bij het vergroten van acceptatie van homoseksualiteit. Net als voorgaande jaren staat de Roze Kunstlijn in het teken van verbinden. Verbinden van kunstenaars en artiesten met kunstliefhebbers en het bedrijfsleven. 

Het thema van de Roze Kunstlijn Haarlem 2015 ‘Roze met 'n Goud randje’

Jaarlijks organiseert Kunstlijn Haarlem in het eerste weekend van november een toonaangevend evenement voor hedendaagse kunst in Haarlem en omgeving. Ruim 200 professionele kunstenaars tonen en verkopen hun beeldend werk gedurende het gehele weekend op meer dan 150 locaties. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezichtigen in open ateliers, galeries, musea, kerken, chambre d’amis en op tal van andere bijzondere plekken. Toegang is helemaal gratis!


De volgende kunstenaars zullen een selectie van hun werk op de Roze Kunstlijn Haarlem 2015 exposeren:

Luna Meis (schilderijen)

Peter Bartels (beelden)

Saskia Minoli (schilderijen)

Jeannette Burink (schilderijen)

Fred Rosenhart (schilderijen)

Vera Bruggeman (schilderijen)

Dennes Bulters (fotografie)

Ok van Batenburg (beelden)

Anneke van Boltaringen (beelden/poppen)

Thea Verstraten (beelden)

Selina Post (beelden)

Donna Corbani (schilderijen)

De spectaculaire Gouden Opening van de Roze Kunstlijn 2015 vindt plaats op
vrijdag 30 oktober om 21:00 uur in Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20 in Haarlem.

Openingstijden: zaterdag 31 oktober en zondag 1 november van 12:00 - 18:00 uur.