Demonstratieles

COC Kennemerland is op zoek naar vrijwilligers voor het voorlichtersteam voor de middelbare scholen in Haarlem en omgeving. Potentiële voorlichters, scholen en geïnteresseerden zijn daarom van harte uitgenodigd om op woensdag 23 september een demonstratieles van het voorlichtingsteam van COC Kennemerland bij te wonen. Tijdens deze les worden (delen van) de methode die is ontwikkeld voor het vmbo en de werkwijze tijdens een les gedemonstreerd. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden.

Deelname is gratis, aanmelden is gewenst en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Waar: De Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem
Tijd: Inloop vanaf 19.30, de les start om 20 uur en zal tot ongeveer 22 uur duren. COC Kennemerland zorgt voor koffie en thee.

Wat doet COC Kennemerland op middelbare scholen?
Sinds 2012 zijn middelbare scholen verplicht voorlichting te geven over seksuele diversiteit. COC Kennemerland biedt voor alle niveau’s een op maat gemaakte voorlichting aan. Een enthousiast team van ongeveer 14 vrijwillige voorlichters staat een tot twee ochtenden per maand voor de klas om in een twee uur durende les aandacht te besteden aan seksuele diversiteit, maar ook om onderwerpen als discriminatie en pesten te bespreken. Tijdens de lessen worden de leerlingen gestimuleerd om met elkaar in gesprek of discussie te gaan, hun kennis te delen en kennis op te doen. De leerlingen zijn aan de hand van opdrachten, muziek en spelletjes bezig met het onderwerp.