Paarse vrijdag op 11 dec

Draag 1 dag paars tegen homofobie! 
Ieder jaar kun jij ervoor zorgen dat jouw school 1 dag in december paars kleurt tegen homofobie. In 2015 valt Paarse Vrijdag op 11 december.

Paarse Vrijdag
Ieder jaar in december kun je meedoen met Paarse Vrijdag. Op deze dag laten leerlingen en docenten op hun school zien dat ze tegen homofobie zijn: dat iedereen recht heeft een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent.

Je eigen schoolactie
Vaak worden de activiteiten op Paarse Vrijdag georganiseerd door een Gay Straight Alliance (GSA) op een school. Maar ook anderen kunnen dit oppikken. Soms is het organiseren van Paarse Vrijdag een opdracht voor een maatschappelijke stage.

Gratis GSA actiepakket
De organisatie van de Gay Straight Alliances (GSA's) maakt het je wel gemakkelijk: bij hen kun je vanaf november een gratis actiepakket bestellen. GSA Nederland schrijft hier zelf over:

"Meedoen is supereenvoudig. Bestel het Paarse Vrijdag pakket hier en hang de posters door je school en deel de 250 paarse armbandjes die ook in het pakket zitten uit op Paarse Vrijdag zelf.

Extra acties
Paarse Vrijdag leent zich uitstekend voor meer acties rond het onderwerp seksuele diversiteit. In het pakket zit ook het GSA Manifest, zodat je samen met je schoolleiding die dag een GSA kunt oprichten (of kunt bestendigen). Ook krijg je de GSA Petitie, zodat iedereen op jouw school, of ze nu paars of niet aantrekken die dag, hun steun kunnen uiten voor de Gay-Straight Alliance. Foto en video
Maak op Paarse Vrijdag (en in de voorbereidingen) foto's en/of video's van het gebeuren en zet ze op het prikbord van de GSA Facebookpagina. Als je ons vertelt wat je die dag gaat doen, kun je ook kans maken op één van onze professionele sterfotografen die de Paarse Vrijdag op jouw school zullen documenteren. We sturen natuurlijk niet zomaar een fotograaf op jou af, daarvoor moet je iets bijzonders organiseren op Paarse Vrijdag in je school. Een Mister en Miss Paars verkiezing bijvoorbeeld, of een andere visueel spannende actie.

Waar wacht je nog op? Bestel hier het Paarse Vrijdag pakket. Het wordt gratis naar je toegestuurd."