Weingarten naar Haarlem

Haarlem - Waargebeurde vragen aan transgenders in Expo tot 29 januari in Workshop Centrum Haarlem. Tijdens Haarlem Roze stad in 2012 was een expositie van de Amerikaanse fotograaf L. Weingarten in de Toneelschuur te zien. Foto's met vragen die transgenders gesteld worden. Deze expo kwam tot stand met medewerking van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. In januari 2016 is de kunstenaar in Nederland om zijn fotoserie uit te breiden.

In A Series of Questions houden transgenders, transseksuelen, genderqueers en mensen die niet-genderconform leven een bord vast met daarop een impertinente vraag die ook daadwerkelijk aan hen gesteld is - door vreemden, maar ook door naasten, vrienden of collega's. Door deze vragen te presenteren, worden ze naar de kijker teruggekaatst. De foto’s in deze serie laten de kijker een kritische blik op zichzelf werpen. Ze maken duidelijk hoe opdringerig en dwingend hokjesdenken kan zijn.

In september 2011 bezocht fotograaf Weingarten Nederland voor het eerst, op uitnodiging van Pride Photo Award. Hij won dat jaar de eerste prijs in de categorie Straight Back At You. Na een succesvolle expositie in de Toneelschuur in Haarlem, tijdens het Roze Jaar in 2012, hebben we de kans om de fotograaf nogmaals in ons land te verwelkomen.

In januari 2016 is Weingarten in Haarlem en Amsterdam om zijn langlopende fotoproject A Series of Questions uit te breiden. Weingarten is in heel Nederland op zoek naar deelnemers voor zijn project.

Voor deelname en informatie www.genderuniek.nl

 

Zijn foto's zijn momenteel te bekijken in Workshop Centrum Haarlem. De expo duurt tot 29 januari.

Het workshop centrum is open van dinsdag-zaterdag van 10-17 uur.
Nassaulaan 13 in Haarlem

www.workshop-centrum-haarlem.nl