Four Drags in Haarlem

‘Four Drags and a Funeral’ is geschreven door Haarlemmer Jos Ahlers en wordt gespeeld door Toneel Haarlem en geregisseerd door Thomas Terstal. Deze snelle komedie gaat op 29 september landelijk in première in het nieuwe Haarlemmerhout Theater in Haarlem. Het is een razendsnelle komedie over familie, liefde, loyaliteit en bingo.

Nachtelijke inbraak in kerk
, het verhaal is even bizar als hilarisch. Vier Amsterdamse dragqueens hebben een bijzondere opdracht en reizen daarvoor af naar Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk is een kleine barrière. Wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene de kerk binnenkomt. Tijdens deze nacht leren zowel de dragqueens als de moeder waardevolle lessen over elkaar, over hun keuzes, acceptatie en natuurlijk over familie.

SPEL: Alexander van der Doorn, Joey Ploch, Hans Goes, Wim Kok en Anna Crott
TEKST: Jos Ahlers
REGIE: Thomas Terstal
REGIE ASSISTENTIE: Liesbeth Veltman PRODUCTIE: Loes Hofhuis LICHTONTWERP: Henk Post TECHNIEK: Geert Klaibeda & Bram van den Heuvel DECORBOUW: Snoeij & Snoeij, Laren KOSTUUMS: Monique van de Nouwland & Marijke Bodenstaff PRUIKEN: John Gravemaker FOTO COVER: Trea van Drunen GRAFISCH ONTWERP: Frank Bas – Vis & Chips PULBICITEIT: GOES PR & Entertainment MET DANK AAN: Gemeente Haarlem – Cosy van Tutti, Haarlem - Nationale Opera & Ballet – dragqueenwigs.com

SPEELDATA: 27 t/m 30 sept | 1 okt | 5 t/m 8 okt (20.30 uur)

Tickets via Haarlemmerhout Theater >>>