Bibi en de Nielsjes

Haarlemse Bibi & De Nielsjes naar COC songfestival in Utrecht. De Haarlemse band Bibi & De Nielsjes is er klaar voor. De grote finale van het Nationaal COC Songfestival in Utrecht. Op 26 november vertegenwoordigt de groep COC Kennemerland op dit landelijke muziekfeest. Met het winnen van de voorronde in Caprera in september hebben Bibi en haar mannen de finaleplaats verovert. De muzikale avond wordt gehouden in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. Hun lied ‘I feel free’ is gecomponeerd door Wouter Quispel, basgitarist van de band.

Op 26 november vindt voor de 22ste keer het festival plaats. Het liedjesfeest is in 1995 begonnen vanwege het teleurstellende resultaat van Willeke Alberti dat jaar daarvoor op het Eurovisie Songfestival. Omdat er toen een jaar overgeslagen moest worden, werd het COC Songfestival in het leven geroepen. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd. Veel regionale COC’s en andere belangenbehartigers voor de LHBT-groep zijn vertegenwoordigd. Vorig jaar eindigde COC Kennemerland op de laatste plaats.

Bij het eerste optreden was er nog geen sprake van een band. Zangeres Bibi Telleman en gitarist Niels Wilmink traden samen op. Toen naast de gitarist nog een Niels zich bij hen aansloot, ontstond de bandnaam Bibi en de Nielsjes. Al snel werden ze de huisband van een Haarlems café en inmiddels spelen ze door het hele land op evenementen en andere gelegenheden.
Bibi blijft er erg nuchter onder: “Ik vind het nog steeds hilarisch dat we naar Utrecht gaan. We gaan daar natuurlijk allereerst voor het feestje, maar het zou mooi zijn als we die show ook winnen, net als de geweldige voorronde ‘Iedereen 12 Punten’ in Caprera.” 


Naast Bibi en de Nielsjes gaan er nog twee andere Haarlemse acts naar het Nationale COC Songfestival. Merel Moistra komt met haar nummer ’De Geboortekaart’ uit voor COC Rotterdam en het gelegenheidsduo Jos Zwart en Cindy Bonnet zingen voor COC Noord-Holland Noord hun ‘Impossible Love’. Beide acts namen ook deel aan ‘Iedereen 12 Punten’, de voorronde in Caprera.

De finale van het Nationale COC Songfestival op 26 november in Utrecht. Meer informatie vind je op www.cocsongfestival.nl

 

Media