Nieuwe locatie COC Alkmaar

Alkmaar - De fracties van BAS en het CDA Alkmaar denken een goede plek te hebben gevonden voor het COC Noord-Holland Noord.
De stichting is sinds 1 januari dakloos, omdat het de forse huurstijging voor haar huisvesting aan de Bierkade niet kon ophoesten. Pogingen van de gemeente om geschikte vervanging te vinden faalden tot nog toe. BAS en het CDA hebben hun oog laten vallen op lunchroom ‘Meneer & Mevrouw Abajo’ aan het Verdronkenoord 1.

De lunchroom van Stichting Abajo bestaat sinds oktober en biedt werkplekken voor jongeren met een verstandelijke beperking. De stichting gaf te kennen de accommodatie te willen delen met het COC. Zo kan Alkmaar zichzelf regenboogstad blijven noemen, met een ontmoetingsplaats voor LHBT'ers en een uitvalsbasis voor de zo belangrijke voorlichting op scholen, met betrekking tot seksuele geaardheid en tolerantie. Voor de continuïteit van het COC is echter nog steeds een structurele subsidie noodzakelijk.

BAS en het CDA Alkmaar organiseren op maandagavond 27 februari een bijeenkomst voor wethouder Dijkman en vertegenwoordigers van de Alkmaarse fracties bij Meneer & Mevrouw Abajo. Vertegenwoordigers van het COC en Stichting Abajo geven dan nadere toelichting.

(bron: Alkmaar Centraal)