'We Are Family'

We are family
Dolly Bellefleur & Friends varen 5 augustus a.s. al weer 20 jaar samen door de grachten tijdens Pride Amsterdam. Om dit heuglijke feit te vieren pakt de vriendengroep dit jaar extra groot uit. Onder de naam “We Are Family” zijn er twee foto-exposities en een spectaculaire live show tijdens de Canal Parade door La Bellefleur en 80 swingende sisters en Dolly look-a-likes.

Pride anthem
Homo, hetero, lesbisch, transgender of b(i)?
We are family! Let’s celebrate diversity!

Bellefleur & Friends roepen met dit nummer tijdens de Canal Parade op om de liefde te laten regeren en de verschillen te vieren. Het nummer is nu al te beluisteren via deze. Voor de tekst klik je hier.

Modern Family
Dolly’s familie aan boord bestaat uit 80 vrienden, stellen en gezinnen van diverse culturen en leeftijden. Van kinderen die opgroeiden met de Pride, een trotse moeder van ver in de 90 tot gay koppels die door La Bellefleur zelf in de echt verbonden zijn. Deze Modern Family viert samen met Dolly Bellefleur al weer hun 15e Pride deelname in 20 jaar en won eerder de prijs voor beste boot in 2004. Met “This is my Pride” als thema stelt de organisatie dit jaar de Amsterdamse LHBTI-community en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen centraal. De boodschap van Dolly Bellefleur & Friends sluit daarbij perfect aan!

Expositie
In de aanloop naar de Pride Amsterdam portretteerde fotografe Marike de Meij diverse deelnemers met hun persoonlijke Pride verhaal. Het leverde een serie bijzondere portretten en ontroerende verhalen op. De portretten zijn van 31 juli t/m 2 aug, in het kader van Pride at the Beach, te zien in Grand Cafe XL in Zandvoort. En van 3 tot en met 6 augustus in Café De Jaren, Nieuwe Doelenstraat 20 in Amsterdam. De portrettengalerij en meer uniek beeldmateriaal van de afgelopen 20 jaar is ook online hier te bekijken en op dollybellefleur.nl


foto: Marike de Meij