Roze Loper Reinaldahuis

In juni 2011 kreeg Zorggroep Reinalda als eerste zorgaanbieder in Haarlem en omgeving de Roze Loper uitgereikt. Na een nieuw onderzoek door een gecertificeerd audit-bureau in augustus 2017 is het certificaat van deze Roze Loper verlengd.

De Roze Loper staat symbool voor homovriendelijke zorg en daarmee voor het streven een organisatie en zorgaanbieder te zijn waar zowel medewerkers als bewoners zich veilig en geaccepteerd kunnen voelen. Diversiteit en veelkleurigheid zijn voor Zorggroep Reinalda belangrijke waarden. Pestgedrag en discriminatie zal door deze zorgaanbieder actief worden bestreden.

Op woensdag 11 oktober, Nationale Coming-Outdag, wordt met een feestelijk programma de uitreiking van de ‘nieuwe Roze Loper’ gevierd. Alle medewerkers zijn uitgenodigd voor een veelkleurige lunch. Deze wordt opgeluisterd met een speelse, inhoudelijke bijdrage (‘wie herkent de hetero’) onder leiding van de directeur van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland Frederique Janss. Het management en leden van de werkgroep Roze Loper Reinalda, waaronder de Regenboogambassadeur Ouderen, Gay-Haarlem.nl en het COC Kennemerland, zullen hierbij actief aanwezig zijn.

Voor de bewoners, cliënten en andere belangstellenden is er ‘s middags vanaf 14.30 uur een veelkleurig optreden van de bekende Haarlemse artieste Wendy Molee.
In het Atrium zal het nieuwe certificaat officieel aan het management en de voorzitster van de Cliëntenraad overhandigd worden door Rineke Mesman (Regenboogambassadeur Ouderen).

Wie deze dag mee wil vieren in het Reinaldahuis is van harte welkom bij het middagprogramma. Het Reinaldahuis ligt aan de Leonard Springerlaan 1 in Haarlem.