IQ&M Filmfestival 2017

International Queer & Migrant Filmfestival op maandag 11 december in Haarlem. Drie korte films in de kleine theaterzaal van de Toneelschuur in het kader van het International Queer & Migrant Filmfestival.

Min Homosyster (My Gay Sister) - Lia Hietala 
Cleo rijdt met haar oudere zus Gabbi en haar vriendin Majken mee naar een vakantiehuisje. Onderweg proberen Gabbi en Majken vurig te achterhalen of Cleo op een jongen of een meisje verliefd is. Een verhaal over ontluikende seksualiteit en het vermogen om vertrouwen in elkaar te winnen en te verliezen. 
Genre: Drama, Short, Language: Swedish, Subtitles: English, (2017, Sweden, 15 min)

Elias - Lucas van der Rhee
Elias woont in IJmuiden, werkt bij een visserij en voelt zich onbegrepen en onzichtbaar. Hij mist zijn ouders sinds ze naar Turkije vertrokken zijn. Wanneer zijn broer Kemal de oude slaapkamer van zijn ouders huurt trekt Tom bij hen in. Waar Tom aanvankelijk als een indringer wordt beschouwd, blijkt hij uiteindelijk een bondgenoot van Elias tijdens zijn innerlijke ontdekkingstocht.
Genre: Drama, Short, Language: Dutch, Subtitles: English (2017, Netherlands, 13 min.)

Abu Arshad Khan
De homoseksuele filmmaker Arshad Khan trekt een parallel tussen het moeizame contact met zijn Islamitische vader Abu en de inburgering van zijn ouders in Canada. Met behulp van (persoonlijke) filmfragmenten en animatie belicht hij de lastige balans tussen familie en bestemming, conservatisme en liberalisme en moderne ontwikkelingen.
Genre: Documentary, Language: English, Urdu, Punjabi, Subtitles: No subtitles (2017, Canada, 81 min)

programma:

19:00 - 19:05 Introductie IQMF
19:05 - 19:20 Min Homoyster
19:20 - 19:33 Elias
19:33 - 19:50 nagesprek regisseur Elias (Lucas van de Rhee)
19:50 - 21:10 ABU

prijzen:

Normaal €10,-
CJP €8,-
Studenten €8,-

Tickets >>

Website IQMF >>   

Het IQMF 2017 Haarlem wordt mede mogelijk gemaakt door de Regenboogpartners: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Gay-Haarlem.nl, COC Kennemerland en de gemeente Haarlem.