I am Suitsupply

In ons amper ontdooide kikkerlandje liepen de gemoederen deze week behoorlijk op. 

Vielen we over elkaar heen vanwege de niet aflatende bombardementen op onschuldige burgers in Syrië of de spierballentaal van de heren Vladimir Poetin (koudeoorlogdreiging) en Donald Trump (handelsoorlogdreiging)?

Welnee, een kleermaker van herenkostuums had zijn nieuwe collectie gepromoot en koos daarvoor een paar prachtige mannen die elkaar op een foto en video innig zoenend feliciteerden met hun nieuwe outfit.

Worden uitingen van heteroliefde in de reclame doorgaans (heimelijk) hartelijk en met een glimlach ontvangen, deze keer was het land te klein om uiting te geven aan afschuw en afkeer van de twee kussende mannen. Op hun beurt liepen de LHBTI-ers en hun sympasithanten daar logischerwijs weer tegen te hoop.

“Hoe moet ik mijn kinderen uitleggen dat dit normaal is”, viel er ondermeer te lezen in de sociale media.

Welnu, dat kan op de moeilijke manier door bijvoorbeeld te beginnen over de grondwet artikel 1 waarin staat dat we allemaal gelijk zijn en dat we elkaar niet zullen discrimineren om wat dan ook en dat we dat lang geleden met zijn allen in het parlement en met de handtekening van de koning er onder hebben afgesproken.

Voor een kind kan dat wat lastig te begrijpen zijn.
Je kunt daarom gewoon en simpel zeggen dat liefde altijd en overal aanwezig is. Of dat nu liefde is tussen een man/vrouw, man/man of vrouw/vrouw, het maakt geen verschil. Liefde blijft en zal altijd overwinnen.

En zo blijkt nu maar weer dat homoseksualiteit overwegend en schijnbaar wordt getolereerd en veel minder breed wordt geaccepteerd dan wij denken. De kus schijnt overigens ook nog eens een inter-raciale kus te zijn geweest. Ook dat nog!? Zag u dat?! Ik niet, maar toen ik er op gewezen werd..... Het is me toch wat allemaal.

Wat mij betreft krijgen deze kleermaker en de modellen de ‘reclame Oscar’. Enerzijds vanwege het mooie commerciële effect en vooral vanwege het feit dat zij homoseksuele intimiteit in het publieke domein laten zien en wat de effecten daarvan zijn in de samenleving. Effecten die wij als gay’s natuurlijk allang kennen.

I am Suitsupply!