Twee jaar Regenboogloper

In juni 2016 is op het trottoir op de kruising Kruisweg-Parklaan de Haarlemse Regenboogloper feestelijk in gebruik genomen. De in pastelkleuren gebakken klinkers waren erg mooi en pasten uitstekend in het stadsbeeld.

De regenboog was na ruim een jaar echter slecht zichtbaar. Op verzoek van de toenmalige wethouders Diversiteit en Openbare Ruimte, respectievelijk Jur Botter en Cora Yfke – Sikkema zijn inmiddels enkele opties verkend om de Regenboogloper op kleur te krijgen.

Heteronorm
Gekozen is voor duurzame en slijtvaste koudplast. Dat betekent dat de Regenboogloper voor zeker de komende vijftien jaar mooi op kleur blijft.
De vraag van Gay-Haarlem.nl om bij de opknapbeurt van de Regenboogloper de voetgangerslichten tevens te voorzien van wandelende en staande mannen- en vrouwenstelletjes wordt door de gemeente nog bestudeerd. Mogelijk stuit dat op juridische bezwaren omdat de Nederlandse wet daar niet in voorziet. De wet gaat nog steeds uit van de dominerende heteronorm.

Najaar 2018
Wij kijken uit naar de ingebruikname van de opgeknapte Regenboogloper. Naar verwachting zal dat in het najaar van 2018 zijn.