Gay Art is hard nodig

Haarlem – Kaarten voor een gay wedding: waarom bestaan die nauwelijks?
Gooi die vraag maar eens in je vriendengroep. Specifieke kaarten en cadeautjes voor een gaystel dat gaat trouwen of lesbische vriendinnen die samen een kind verwachten zijn er zeer weinig.
Karen Lennings en Nienke Koorn vonden dat best wel raar en zijn daarom onlangs The Happiness Troupe begonnen. Niet alleen een leuke webshop waar je deze specifieke producten eindelijk wel kunt kopen, maar ook een community waar je je hart op kunt halen.

Er blijken weinig echt mooie producten zoals wenskaarten te zijn voor gay ouders en gay stellen. Deze markt wordt grotendeels gedomineerd door de heteronorm. Voor de LHBTI’s is er bijna niets. Denk maar eens aan een geboortekaartje voor iemand die in transitie is of een kinderboek met een simpele uitleg over hoe twee mama’s of papa’s samen een kindje krijgen.

Eigen illustraties
Karen, al jaren professioneel illustrator, werkt met verschillende technieken aan haar illustraties en legt daarbij de lat hoog. Het moet gewoon mooi zijn en dat een kaartje ook gewoon als gay artprint in de woonkamer gehangen kan worden. Karen en Nienke maken kunst, maar dan op een betaalbare kaart. Toegankelijke Gay Art voor iedereen dus.

Maatschappelijk betrokken
Het gaat Karen en Nienke vooral om het maken van mooie producten en het ervoor zorgen dat de LHBTI-gemeenschap deze producten makkelijker kunnen vinden en verkrijgen.
Hoewel zij zich afvragen waarom geen enkel bedrijf zich richt op deze kleine markt, zijn zij blij dat zij in deze leemte nu kunnen voorzien. Het is tijd dat iedereen, dus ook de LHBTI’s, hun levensmomenten in de door Karen en Nienke aangeboden vorm kunnen vieren.

Missie
Laten we onze verschillen vieren! De prints, kaarten en pins van The Happiness Troupe geven kleur aan het leven, omdat zij van mening zijn dat de LHBTI-gemeenschap het ook verdient om de slingers op te hangen. Waarom zou je voor minder gaan als je jouw hoogtepunten ook op jouw manier kan vieren.

Illustratie: Karen Lennings