Presentatie *Nieuwe Namen*

Haarlem - Onlangs is het boek Nieuwe Namen - Levensverhalen van transgender ouderen van Eveline van de Putte verschenen bij Uitgeverij de Brouwerij.

Op 20 oktober van 15.00 - 16.00 uur gaat theatermaker en interviewer Hans Goes in gesprek met auteur Eveline van de Putte over haar nieuwe boek bij H. De Vries Boeken aan de Gedempte Oude Gracht 27. 

Pioniers
Transgenders krijgen tegenwoordig steeds meer de aandacht die ze verdienen. Eén groep blijft echter onderbelicht: transgender ouderen, een boeiende groep pioniers die antwoorden op hun vragen zochten in een tijd zonder voorbeelden. De transgender ouderen van nu zijn de eersten die de mogelijkheid hadden een geslachtsaanpassende operatie te ondergaan: reden te meer om deze senioren aan het woord te laten in boek en film.

Overwinning
In *Nieuwe Namen* komt de transgenderpopulatie in al haar diversiteit aan bod. Transseksuelen, travestieten, crossdressers, transvrouwen en transmannen vertellen openhartig over hun zoektocht naar hun ware identiteit en het proces van eindelijk zichzelf worden. Het resultaat is een reeks verhalen over onzekerheid, moed, strijd en vooral: overwinning. 
In een uitgebreid nawoord schetst dr. Paula Vennix (Psycholoog, sociaal-seksuologisch onderzoeker, transgenderdeskundige, transgender) de geschiedenis van transgenders in Nederland en de situatie van transgender ouderen in het bijzonder.

Meer dan verhalenbundel
De unieke combinatie van levensverhalen en wetenschappelijke onderbouwing maakt van *Nieuwe Namen* veel meer dan een interessante verhalenbundel. Het is evengoed studiemateriaal voor hogescholen en universiteiten, een inspiratiebron voor hulp- en zorgverleners, en voorlichtingsmateriaal voor ieder die met transgender ouderen in aanraking komt, of kan komen.

Wat:          boekpresentatie *Nieuwe Namen*
Waar:        boekhandel H. De Vries, Gedempte Oude Gracht 27, Haarlem
Wanneer:  za. 20 oktober 15.00-16.00 uur | Toegang vrij