Roze heidagen

Haarlem - Noord-Hollandse gemeentebestuurders en ambtenaren gaan jaarlijks de hei op om ‘roze thema’s’ aan te snijden.

Hun ‘symposium & werkatelier’ gaat over roze ouderen, sport en lhbti, regenbooggezinnen en dergelijke.
Dat sprak Provinciale Staten maandag 4 februari uit in een breed gedragen initiatiefvoorstel van Groen Links samen met PvdD, SP, VVD, PvdA en D66. De Staten willen dat de Gedeputeerde Staten (GS) gaat uitdragen ‘dat iedereen in Noord-Holland kan en mag zijn wie men is’.

Regenboogsteden
GS moeten Noord-Hollandse gemeenten stimuleren tot aansluiting bij het landelijk project Regenboogsteden. Er komt een roze werkgroep om ‘verbetersuggesties te doen op het gebied van inclusief werkgeverschap vanuit roze-perspectief’.
Gedeputeerde Cees Loggen (VVD) beloofde in twee maanden een aanpak voor te stellen, ‘zonder dat de politiek op de stoel van het management gaat zitten’. Loggen zei blij te zijn met het initiatiefvoorstel, ‘omdat we als samenleving nog niet zo ver zijn dat je probleemloos kunt uitkomen voor je geaardheid’.

PVV

De PVV stemde als enige fractie tegen: ”Zonde dat de hoofdreden voor homohaat niet genoemd wordt: de islam”, aldus Nick Kapteijns.
Statenleden die hem van repliek wilden dienen, werden door Statenvoorzitter Arthur van Dijk afgehamerd. Kapteijns zei het namelijk als stemverklaring, in de debatronde had hij zijn mond gehouden.

Bron: Haarlems Dagblad
Foto's: GAY-Haarlem.nl