Regenboogviering Grote Kerk

Haarlem - Op 22 september wordt tijdens de Vredesweek in de Grote- of St. Bavokerk aan de Grote Markt de veelkleurigheid van de Haarlemse samenleving gevierd.
Het thema van de Regenboogviering 2019 is “Over Grenzen”.

Sprekers
Niet iedereen is gelijk, maar wel gelijkwaardig. Vaak genoeg schuren ook de verschillen en lukt het helemaal niet om een ander te leren begrijpen en te erkennen. In deze gezamenlijke Regenboogviering van christenen, moslims, joden en lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) in de Grote- of St. Bavokerk vertellen verschillende mensen waar het voor hen schuurt en hoe dat pijn kan doen, maar ook over waar ze op hopen.
Tot de sprekers behoren dominee Tom de Haan, rabbijn Clary Rooda en imam Oemar Shabier Dilmohamed.

Diversiteitskoor
De kerk staat in het teken van een regenboog en de veelkleurigheid heeft betrekking op diverse aspecten: religie, geaardheid, afkomst, man of vrouw, jong of oud. Een groot en uniek diversiteitskoor dat voor deze viering speciaal is samengesteld, zingt troostende en hoopvolle liederen. Wil je meezingen en meer informatie over dit unieke gelegenheidskoor dat onder leiding staat van Carolien Goeman, meldt je dan vóór 1 september aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De organist van de kerk zal bij deze bijzondere viering het wereldberoemde en imposante Müller-orgel bespelen.

Verbinden
Na afloop van de viering rond 16.00u, is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om na te praten.
De wens is dat alle aanwezigen met een blij gevoel naar huis gaan, zich realiserend dat wat ons mensen verbindt, belangrijker is dan wat ons verdeelt.

Wat: Regenboogviering.
Waar: Grote- of St. Bavokerk Haarlem. Ingang aan de Oude Groenmarkt.
Wanneer: zondag 22 september 2019, aanvang 15.00 uur Toegang vrij.

Om 13.00 u begint een openbare repetitie van het diversiteitskoor.

 

De Regenboogviering is een initiatief van de Regenboogpartners Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland en Gay-Haarlem.nl.

Foto: Tom de Haan