LHBTI+filmmiddagen van start

Haarlem - Het Badhuis Leidsebuurt en (design studio) Seeing Things Queerly hebben de handen ineen geslagen en komen met een maandelijkse filmmiddag voor Haarlemse LHBTI+ers en bondgenoten.
Zondag 10 oktober, de dag voor Coming-Outdag, is de eerste filmvertoning in het Badhuis met de Australische komische roadmovie The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert.

Vlaggenactie
Het Badhuis Leidsebuurt kwam onlangs in het nieuws nadat de regenboogvlag van het buurthuis door onbekenden in brand gestoken werd, waarop de buurt terugsloeg met een vrolijke vlaggenactie. Sindsdien hangt de Leidsebuurt vol met regenboogvlaggen.
"Door dit incident zijn we in contact gekomen met verschillende mensen vanuit de Haarlems regenbooggemeenschap", vertelt Juliette Van Dijk, één van de vrijwilligers. "Zo ook met Maikel Bongaerts, de oprichter van Seeing Things Queerly. Hij vertelde dat er niet veel plekken in Haarlem meer zijn waar LHBTI+ers terecht kunnen."

Ontmoetingsgelegenheid
Maikel voelde zich direct welkom bij het Badhuis en sloot zich aan bij de splinternieuwe regenboogwerkgroep welke tot deze filmmiddag is gekomen. "De bedoeling is dat het een laagdrempelige gezellige middag wordt met een film, een drankje en een hapje. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn", aldus de ontwerper.
Als kers op de taart gaan leerlingen van Het Schotercollege voor de eerste editie van deze filmmiddag, en ter ere van Coming-Outdag, koekjes bakken voor de bezoekers van de filmmiddag.

Meer informatie vind je op de website van het Badhuis Leidseplein 
Wil je meer weten over het nieuwe label Seeing Things Queerly kijk dan hier 

Wat: The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert | Waar: Badhuis Leidsebuurt, Leidseplein 49, Haarlem | Wanneer: zondag 10 oktober, aanvang 15.30u, inloop vanaf 15.00 uur. Toegang vrij.