Paarse Vrijdag 2021

Haarlem - Vrijdag 10 december 2021 is het Paarse Vrijdag en daar wordt ook op veel scholen in Haarlem aandacht aan besteed.

Paarse Vrijdag is dé grote actiedag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de tweede vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.
Naast een belangrijke zichtbaarheidsactie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en genderdiversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands en ja zelfs bij wiskunde!

GSA-box
Vijftien Haarlemse scholen ontvingen van de Haarlemse Regenboogpartners ook dit jaar weer de GSA-box. Deze keer inclusief het exclusieve en unieke Haarlemse magazine Roze Mug.
De box is met veel enthousiasme ontvangen en op meerdere scholen zullen 10 december tal van activiteiten plaatsvinden, waaronder op Het Schoter, scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum.

Unieke T-shirts
Bas Koster, docent wiskunde en schoolopleider, meldde de redactie van de Roze Mug dat hij dit jaar Maikel Bongaerets van Seeing Things Queerly een mooi T-shirt heeft laten ontwerpen speciaal voor het personeel van Het Schoter. Komende vrijdag 10 december zullen 83 collega’s dit unieke T-shirt dragen.


                               
   Afbeeldingen: Bas Koster/Het Schoter/COC Nederland