Roze Ontmoeting Bloemendaal

Bloemendaal - Regenboog Lokaal voor LHBTI+ in Bloemendaal. Vanaf vrijdag 18 november krijgt Bloemendaal een ontmoetingsgelegenheid voor LHBTI's, onder de naam het ‘Regenboog Lokaal’.
Elke derde vrijdag van de maand zijn LHBTI's van alle leeftijden, vanaf 18 jaar, welkom om gezellig en ontspannen samen te komen en te genieten van amusement, een hapje en een drankje. 

Betrokken burgers
De Dorpscoördinatie Bloemendaal en Overveen kwam met de vraag waarom er in Bloemendaal nog geen ontmoetingsgelegenheid is voor LHBTI's. Reden dus voor Welzijn Bloemendaal om onderzoek hiernaar te doen. "We kregen tips en ideeën vanuit betrokken burgers", geeft dorpscoördinator Maaike Slierings aan. "Er zijn verschillende roze initiatieven in omliggende gemeenten, daar willen we op aansluiten en zorgen voor een goede spreiding. Vandaar dat er is gekozen voor de derde vrijdag van de maand."

Pilot
Het Regenboog Lokaal is een eenjarig pilot.
Vanaf november is de LHBTI+ gemeenschap maandelijks welkom in de ontmoetingsruimte van Welzijn Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg 125. Het Regenboog Lokaal is geopend van 16.30 tot 19.30 uur.
Acteur, schrijver en kunstschilder Fred Rosenhart zorgt voor licht amusement tijdens de feestelijke opening op vrijdag 18 november.
Het ligt in de bedoeling de invulling voor verdere bijeenkomsten samen met bezoekers te bepalen.

Meer informatie op https://www.welzijnbloemendaal.nl/actueel/regenboog-lokaal-in-bloemendaal/

(bron: Welzijn Bloemendaal)