Roze Kunstlijn Heemstede

Heemstede - Voor het derde opeenvolgende jaar strijkt de Roze Kunstlijn neer in Heemstede.
Daarmee lijkt deze bijzondere kunstlijn, welke startte in het Haarlemse Roze Jaar 2012, zich nu definitief in deze plaats te vestigen. Een aanwinst voor Heemstede en tegelijkertijd een verlies voor de Regenbooggemeente Haarlem.

Van 2 november 2022 tot en met 10 januari 2023 is de Roze Kunstlijn met het thema ‘STIL’ te bezichtigen in het Raadhuis van Heemstede. Kunstenaars zijn uitgenodigd op het thema ‘STIL’ werk te selecteren. Daarbij zijn zij vrij geweest in hun interpretatie.
Deze varieert dan ook van verstilling tot afwezigheid van stilte. Van zwijgen, verzwijgen tot we zijn er! Want, zoals uit de naam Roze Kunstlijn blijkt, wij willen door kunst iedereen kennis laten maken met het roze, een aanduiding voor wat meestal aangeduid wordt met LHBTIQ+.

De tentoonstelling STIL sluit aan bij Kunstlijn Haarlem maar is tijdens hun weekend gesloten.
Doordeweeks zijn de kunstwerken van meer dan twintig kunstenaars te zien in de Burgerzaal van het Raadhuis van Heemstede.
De officiële opening door ondermeer wethouder Sam Westhoff is op vrijdag 11 november om 15.00 uur.

Wat: Roze Kunstlijn ‘STIL’  |  Waar: Burgerzaal Raadhuis, Raadhuisplein 1, Heemstede  |  Wanneer: woe 2 november 2022 t/m di 10 januari 2023. Open ma t/m do 9.00 – 17.00 uur, vrij 9.00 – 13.00 uur

Afbeelding: ©Roze Kunstlijn