Zo heerlijk rustig.., ja ja

De cultureel geëngageerde lezers onder jullie herkennen in deze titel vast het liedje dat ooit zo mooi werd vertolkt door onze eerste openlijk homoseksuele kastnicht in de showbizz, Wim Sonneveld.

Aan dat nostalgische lied moest ik de afgelopen tijd denken toen het zo heerlijk rustig leek bij het COC Kennemerland en hun website. Maar zoals altijd bedriegt de schijn. Mijn optimisme dat het met dit inhoudelijk failliete clubje eindelijk eens de goede kant op zou gaan na de spectaculaire redding op 2 juli jl., bleek weer eens al te naïef te zijn. Achteraf natuurlijk ook een beetje dom van mij, omdat op deze site dit jaar al voorspeld werd dat het oude bestuurskader alleen maar trucjes bedacht om hun eigen belangen veilig te (blijven) stellen.

De oud bestuurster Yosha van der Steen en haar medewerkster, tevens echtgenote Erie Izeboud bepaalden direct bij de verkiezing van het nieuwe bestuur dat zij zes maanden de tijd gingen nemen om de werkzaamheden over te dragen. Omdat een regeringswisseling incl. de borrel, in hooguit één uur plaatsvindt, had natuurlijk bij iedereen die dat aangaat direct de alarmbel moeten gaan rinkelen. Maar helaas, de strenge hand van de dames reikt ver en wordt kennelijk alom gevreesd. Listig gebruikmakend van een moment van onachtzaamheid bij hun opvolgers, beslisten de twee dat zij langdurig controle bleven houden over de media (telefoon en website) en behielden daarmee hun macht. Zo simpel kan het dus zijn.

Er moeten zich hartverscheurende taferelen in de bestuurspostbus hebben afgespeeld. Naar het schijnt, hebben de bestuurders contact- én spreekverboden opgelegd gekregen door deze dames. Zonder hun medeweten schoof ons Yoshatje dit najaar zomaar aan bij een vergadering van de wethouder en wist ze voor 3 jaar extra vette subsidies binnen te slepen voor het voorlichtingsproject van het COC. Daarmee stelde zij vast ook de toekomst van haar stichting H3O veilig. Deze dubieuze stichting voert voor dit COC de voorlichtingen uit, zo lijkt het. Gevolg is dat alweer binnen zes maanden drie alom gerespecteerde bestuurders zijn opgestapt. Een ervaring rijker en een illusie armer. Hun mooie besluiten die de weg moesten openen naar een transparante, moderne en op samenwerking gerichte organisatie, werden daarop onmiddellijk door het illustere voorgangsters ingetrokken en teruggedraaid. Homo's, lesbo's e.a. die in het afgelopen half jaar onvoorwaardelijk lid konden worden van dit COC, moeten over hun keuze en beslissing alsnóg verantwoording af komen leggen bij deze tweeschaar. Het zal je maar gebeuren?!

De leden weten als vanouds van niets, want de cultuur die zich kenmerkte door negeren, liegen, bedriegen en minachting is weer nagenoeg teruggekeerd. Zij, jullie, de stichting Haarlem Roze Stad en ik zijn bijna weer terug bij af. Kijk niet verbaast als Erie Izeboud zich binnenkort in een achterkamertje tot bestuurslid heeft laten kronen door de haar getrouwen en dat haar echtgenote Yosha haar medewerkster wordt. Heerlijk gewoon, al dat gekonkel en gespartel.

En de leden? Zij luisterden niet, zij keken niet en deden er het zwijgen toe. Zo heerlijk rustig, tja ja.

Ennie Whee